Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Щоб втримати курс гривні Нацбанк продав 250 мільйонів доларів

Курс гривні до долара 10 березня зупинився на рівні 25,37-25,41. Національний банк України 10 березня продав із золотовалютних резервів України 250 мільйонів доларів. Це повинно підтримати стабільність гривні, яка теоретично може знецінюватися на тлі паніки щодо коронавірусу.

У Нацбанку пояснили, що поточна ситуація на українському валютному ринку склалася під впливом психологічного чинника, який, імовірно, має короткостроковий ефект. Водночас причин для паніки немає, наголосили у НБУ.
Національний банк продовжить слідкувати за ситуацією з поширенням коронавірусу та за станом світових фінансових і товарних ринків, і буде за необхідності й надалі проводити інтервенції для згладжування надмірних курсових коливань,
– додали у НБУ.
Також у відомстві зазначили, що ситуація в економіці України наразі стабільна: падіння цін на нафту, яке відбулося 9 березня, позитивно вплине на економіку, а падіння цін на товари українського експорту компенсували збільшенням обсягу цього експорту.
В останній тиждень лютого 2020 року через паніку, спричинену коронавірусом, фінансові ринки у світі втратили щонайменше 5 трильйонів доларів. На світових фінансових ринках стався найбільший спад від часів Світової фінансової кризи. Цей спад продовжився і на початку березня.
9 березня світові ціни на нафту протягом дня впали на 30%. Цьому сприяла паніка на ринках, пов’язана з коронавірусом, а також відсутність домовленості між країнами-експортерами нафти (ОПЕК) та Росією.

У Тернополі планують збільшити кількість бюветів

У Тернополі лікарі запідозрили у дитини коронавірус