Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільська журналістка розповіла про неймовірну подорож до Польщі (фото)

Відома тернопільська журналістка розповіла про те, як подорожувала Польщею.

Нещодавно журналістка ТЕРЕНу відправилася у невеличку подорож Польщею. Протягом двох днів дівчина перебувала у Вроцлаві та склала список місць, які варто там відвідати.

Перше, що потрібно зробити, приїхавши до Вроцлава, знайти маленького бронзового гнома, адже, як усім відомо, Вроцлав – місто гномів, їх там уже понад 300.

Це пов’язано з помаранчевою альтернативою, протестним рухом. Скрізь, де на стінах з’являлись антикомуністичні гасла, виникали і гноми в помаранчевих капелюшках. А потім і люди почали вдягатись, як гноми, і виходити на вулицю. Затримати їх поліція не мала підстав. З абсурдною владою і боролись абсурдно, – розповів житель міста Войцех Залевський, пише ТСН.

Наступне, що варто відвідати, – це центральна площа міста. Вона нагадує Нідерланди. Такі ж вузькі кольорові будиночки.

Окрім того, обов’язково потрібно прогулятися місцевими парками. Вроцлав – місто, побудоване аж на 12 островах, які між собою поєднують мости і це чудово. (Не забудьте погодувати качок).

Якщо ви вже приїхали в місто із такою чудовою архітектурою, то вам обов’язково потрібно піднятися на найвищу споруду Sky Tower, там на 48 поверсі є оглядовий майданчик (вхід – 16 злотих). З цієї будівлі видно усе місто, краєвид просто чудовий.

Ну і звісно, ні в якому разі не можна пропустити найстарішу частину міста, острів Tumski. Це, можна сказати, – острів в острові. І там просто неймовірна архітектура.

Вже завтра, 28 січня читайте на ТЕРЕНі про ще одне місто, яке відвідала журналістка.

Фото автора

Різдвяна зустріч у Тернополі зібрала воїнів АТО та їхніх родичів (фото)

Коли в Тернополі відбудеться чергове засідання міської ради?