Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Віддала всі заощадження незнайомцю. Шахраї ошукали літню тернополянку

14 квітня до Тернопільського районного управління поліції звернулася тернополянка та повідомила, що їй зателефонувала начебто онука й повідомила, що потрапила до лікарні і їй терміново необхідні гроші. Додзвонювачка попросила передати гроші знайомому.

Через деякий час до потерпілої прийшов незнайомець і вона віддала йому 41 тисячу гривень та 300 євро. Про те, що її ошукали жінка дізналася лише після того, як поспілкувалася з онукою. Поліцейські провели оперативно-розшукові заходи та встановили особу підозрюваного. Ним виявився раніше судимий за майнові злочини житель Київської області. Вирішується питання про оголошення йому підозри відповідно до ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, – повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двох до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або пробаційний нагляд на строк до трьох років, або обмеження волі на той самий строк.

Слідчі дії тривають. Оперативники проводять заходи щодо встановлення повного кола осіб, які можуть бути причетні до вчинення даного злочину. Наразі відомо, що один з його спільників перебуває в місцях позбавлення волі. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Тернопільська окружна прокуратура.

На війні загинув відомий на Тернопільщині волонтер

Великодні гостинці – дітям військовослужбовців із Тернопільщини