Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі найбільш затребувані бухгалтери та бармени: аналіз ринку праці

Протягом семи днів у Тернополі на пошуковому сайті «Work.ua» опублікували 468 вакансій. Загалом же у Тернопільській області пропонують 1 103 робочих місця.

Так, найпопулярнішими є професії бухгалтера, 33 пропозиції. Керівні посади також не відстають від лідера, адже у цьому напрямі є 27 робочих місць. також у Тернополі потрібні дизайнери – 15 вакансій, бармени – 12 пропозицій.

Для операторів call-центру пропонують 10 робочих місць, для медсестер – 9, для маркетологів – також 9, монтажники і промоутери – можуть також іти працювати, адже для них є по 7 вакансій. А для мерчендайзерів ц супервайзерів – лише по 6 пропозицій.

Ще менше у Тернополі потрібно нянь – лише 4 робочих місця, диспетчерів – також 4, контент-менеджерів – 3, і юристів практично в місті не потребують, адже є всього лише 2 пропозиції.

Чимало роботи є для студентів. Так, в готельно-ресторанному бізнесі пропонують 42 вакансії, логістика, склад – 32, роздрібна торгівля – 55, сфера обслуговування – 67, робочі спеціальності – 51. менше роботи для студентів у галузі ЗМІ та видавництва – 14 вакансій, транспорті, авто бізнесі – 13, медицині, фармацевтиці – 6, дизайні, творчості – 11, а в охороні та безпеці взагалі є лише 3 пропозиції.

Заробітна плата відповідно до кожної галузі та спеціальності відрізняється. Зокрема, бухгалтерам пропонують в середньому 7 тисяч гривень за місяць, веб-дизайнерам – 10 тисяч грн., продавцям-консультантам – 4 – 4,5 тис. грн. Менш оплачувана робота медсестри – зарплата трохи більше мінімальної – 3 500 грн. Водія вантажних автомобілів готові платити 7,5 тис. грн., кухарям – 7 тисяч гривень. Для різноробочих є робота, оплата за яку складає 8 тисяч гривень на місяць. Зварювальникам, слюсарям, малярам готові платити 8 тисяч гривень. перекладач з англійської мови може отримувати 15 тис. грн.

Що стосується районів, то у Чорткові є 27 вакансій, у Кременці – 17, у Бережанах – 6, у Бучачі – 5. Заробітна плата, яку пропонують, в середньому від 3200 до 6 тисяч гривень.

Нагадаємо, попередній аналіз ринку праці показав, що у Тернополі є робота для понад півсотні працівників. Найпопулярнішими професіями позаминулого тижня були логісти. Для них у місті пропонували 115 вакансій, що було однією п’ятою від усіх робочих місць.

Матеріал підготовлено на основі сайту «Work.ua».

Три роки тюрми може отримати чоловік, який обікрав родичку на Тернопільщині

На Тернопільщині знову подорожчає алкоголь