Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині відновлюють Микулинецьку фортецю

Наразі четверо реставраторів працюють над тим, аби законсервувати руйнування Микулинецької фортеці, що знаходиться у Микулинцях Теребовлянського району, а потім забезпечити її відновлення. Кошти на такі роботи виділяються із державного бюджету.

– Маємо історичну пам’ятку ХVІ ст., яка є візиткою Микулинців – це наша фортеця, – каже селищний голова Петро Осіпчук. – На Тернопільщині діє заповідник «Замки Тернопілля», до якого входить і наша фортеця. Маємо фінансування з державних коштів, а тому тут постійно працюють четверо робітників, які проводять реконструкційні роботи.

Також, за словами Петра Івановича, нині їхня громада працює над проектом стратегії розвитку громади. У цьому їм допомагають спеціалісти з Польщі і зі Львова.

– Основний напрям розвитку нашої громади буде туристичний, включаючи й історичний, оздоровчий та релігійний туризми, – розповідає Петро Осіпчук. – Це пов’язано з тим, що ми маємо чудові історичні пам’ятки такі як: фортеця, костел, палац, де зараз знаходиться Микулинецька фізіотерапевтична лікарня реабілітації. Водночас із реконстукційними роботами, будемо робити також дорогу, щоб забезпечити до фортеці підз’їзні шляхи.

При цьому, як додав голова Тернопільської ОДА Степан Барна, Микулинцецький замок перебуває на балансі історико-архітектурного заповідника, центр якого в Збаражі.

– Проект свята замків якраз покликаний долучити всіх без винятку представників громад, органів місцевого самоврядування, органів державної влади до відновлення замків, а людей до промоції. Тому я сподіваюся, що цей формат дасть можливість зберегти і цей замок, і відновити інші на території області, яких є 36. А кошти на реконструкцію, як уже зазначалося, виділяються із державного бюджету.

Тернопільські патрульні затримали 37-річного водія під кайфом

Священик із Тернопільщини на день села організовує з’їзд байкерів