Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі за вбивство чоловіка хлопець із дівчиною отримали немалі терміни в’язниці  

Суд обрав покарання для двох хуліганів, які вбили чоловіка неподалік від зупинки громадського транспорту.

Суд виніс вирок

15 та 13 років тюрми присудив суд 24-річному хлопцеві та 19-річній дівчині, які вбили у червні 2014  на зупинці  на «Дружбі» 39-чоловіка. Вирок суд виніс на початку березня 2017.

Обох визнали винними за  вчинення кримінального правопорушення, передбаченого п.7 ч.2 ст.115 КК України. (умисне вбивство з хуліганських мотивів). Термін покарання їм рахуватимуть з моменту їхнього затримання – з 6 червня 2014. Також зарахують строк попереднього ув’язнення засуджених із дати затримання до моменту вступу вироку в законну силу, з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.  Окрім того, обом продовжили термін дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 1 травня 2017.   Нагадаємо, у 2014 році правоохоронці повідомили про жорстоке вбивство на «Дружбі», у якому вони підозрювали на той час  22-річного парубка та його 17-літню знайому.

За їхньою інформацією, ні підозрювані, ні загиблий між собою не були знайомі. Того фатального вечора потерпілий повертався з роботи додому. Поблизу зупинки громадського транспорту у нього раптово виник конфлікт з хлопцем та дівчиною, які там стояли. Словесна перепалка між ними переросла у бійку. Першим удари потерпілому почав наносити хлопець, згодом до нього приєдналася дівчина. Чоловіка били руками, ногами та битою. Непритомного тернополянина виявили випадкові перехожі, які й викликали медиків. Останнім довелось лише констатувати його смерть. Відповідно до даних Держреєстру судових рішень,  загиблий в той день святкував з колегами день народження одного із них. Додому вирішив після святкування не повертатись, або не турбувати вагітну дружину та доробити роботу за комп’ютером. Чоловік був менеджером на одному із тернопільських підприємств. Відтак збирався заночувати на іншій своїй квартирі, подарованій дядьком.  Родичі уже від правоохоронців дізнались, що потерпілий повертався додому з дня народження зі своїм співробітником. Пізніше один пішов в один бік, а інший – в іншу. На зупинці невідомі молоді люди попросили в нього цигарку, з чого далі виник конфлікт.  Обоє засуджених своєї вини не визнали. Апеляційну скаргу, як зазначено на сайті міськрайонного суду, надіслали 31 березня. Дата надсилання до Апеляційного суду відсутня.

Джерело : “20 хвилин”.

На якій вулиці завтра у Тернополі не буде світла

У Тернополі на Великдень можуть розгулювати терористи