Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Через силовий розгін блокади Донбасу у Тернополі скликають сесію обласної ради

Через силовий розгін блокади у Кривому Торці, що на Донеччині, у багатьох містах України пройшли акції протесту. Під Тернопільською ОДА також сьогодні вночі палали шини.

Активісти «Автомайдану», «Самооборони Майдану Тернопільщини» та «Вільних Людей», депутати обласної та міської рад зібралися під облдержадміністрацією, щоб висунути свої вимоги.

Зокрема, вони вимагали зупинити силовий сценарій щодо усунення блокади Донбасу, а затриманих активістів відпустити. Якщо були зловживання при затриманні, то винних покарати.

До активістів вийшов голова Тернопільської ОДА Степан Барна. А вже на ранок стало відомо, що затриманих блокадників випускають.

Крім того, нещодавно на сесії Тернопільської обласної ради депутати підтримали блокаду торгівлі з окупантами, а сьогодні, 14 березня, о 14.00 скликають позачергову сесію. Депутати готують звернення до владної верхівки про засудження силового розгону 13 березня 2017 року Редуту №3 імені добровольців 16 батальйону 58 мотопіхотної бригади блокади торгівлі з окупованими територіями.

Наразі біля ТОДА спокійно. Активісти розійшлися.

Галина ТИХА

На Тернопільщині знову згорів автомобіль (ФОТО)

На Тернопільщині виявили будівлю дитячого садка, яка досі не має власника