Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Що може статися на Дністрі показала трагедія в Каліфорнії (ФОТО, ВІДЕО)

Оровільська гребля

У Каліфорнії, США, вже більше доби триває евакуація жителів поблизу Оровільської греблі. Причиною для цього становить збільшення ймовірності її прориву.

Оровільська гребля

Згідно з зазначеними даними, наразі з місця катастрофи необхідно евакуювати понад 200 тисяч людей, будинки яких знаходяться у зоні ризику.

“Якщо ми не будемо протидіяти цій ситуації, якщо ми не будемо докладати зусиль, то стіна води у 30 футів, це – приблизно 10 метрів, вирветься з озера. Вода не просто буде просочуватися з озера, а поллється стіною. Тому ми робимо все необхідне, шериф опікується цим, ми також дбаємо про евакуацію, яка нині триває”, – зазначає керівник рятувальної операції Кевін Лоусон.

Через ризик прориву найвищої в Америці дамби у штаті оголосили надзвичайний стан. Вранці за київським часом місцева влада сповістила, що рівень води вдалося трохи стабілізувати, проте ризик все ще досі великий.

У свою чергу метеорологи прогнозують сильний шторм, який застане місцевість вже цими днями.

Нагадаю, що минулого тижня під час перевірки у водостіні знайшли вимоїну завдовжки у 60 метрів. З кожним днем вона тільки зростає.
Цікаво, що в Україні зараз набирає обертів громадська кампанія проти спорудження каскаду малих ГЕС на Дністрі. Екологічні активісти аргументують свою позицію, в тому числі ймовірністю затоплення населених пунктів, які знаходяться на березі Дністра.

Христина СЛОТА

В аварії на Тернопільщині травмувалася пасажирка вітчизняного авто

На Тернопільщині на дорозі знайшли тіло людини