Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У неділю в Тернополі відкриють особливий музей

Музей бойових побратимів

У неділю, 22 січня, в українському дому «Перемога» в Тернополі відбудеться відкриття Інтерактивного музею бойових побратимів.

В музеї будуть представлені експонати, пов’язані з війною. Хоча, як зазначають організатори, не так з війною, як з окремими особистостями. Будуть представлені взірці озброєння, особисті речі бійців, трофейний одяг і стрічки, безпілотник, каски, тактичні рукавиці й багато іншої амуніції, а також фотографії.

Розповідь базуватиметься не на експонатах, а говоритимуть про війну, її сутність, і про місце людини, захисника на цій війні.

– Ідея створення повноцінного музею виникла навесні 2016 року, а серйозно почали цим займатися в листопаді, – розповідає куратор Інтерактивного музею бойових побратимів Ігор Войцехівський. – Я, зокрема, – куратор відділу національно-патріотичного виховання в громадській організації «Об’єднання бойових побратимів». Наша організація об’єднує учасників АТО, ветеранів, бійців, які воюють і тих, які вже повернулися з фронту. У нас є багато напрямів діяльності, але ніхто не працює на своєму напрямі самостійно, ми все робимо командою, тому ідея створення музею – колективна, а керівник нашої організації – Катерина Бойко.

За словами Ігоря Войцехівського, фотографії, які будуть представлені в музеї, зібрали різні, будуть і ті, які робили бійці на телефон, і фотографії, які робили кореспонденти, фотографи.

– Власне, ми хочемо показати, що до документування історії мають справу не лише фахівці, а й прості люди вносять свою лепту, – каже куратор. – Виставка складається з кількох фрагментів – зброя, амуніція, особистості, Донецький аеропорт, обереги, дитячі малюнки, зразки форми. На жаль, приміщення у нас не дуже велике, всього 18 кв. м, але з чогось потрібно починати.

Музей у «Перемозі» буде працювати на постійній основі. Офіційне відкриття відбудеться у неділю, 22 січня, о 14.00 год. На відкриття музею організатори запросили бійців з Тернопільщини й з інших областей.

Галина ТИХА

 

На Дністрі екологи спіймали зимового браконьєра

Тернопільщину почнуть ділити на три райони спочатку у галузі медицини