Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільщина отримала вакцину БЦЖ (ВІДЕО)

Тернопільщина має вакцину БЦЖ. У вересні наша область отримали 72 тисячі доз, розповідають в управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації.

%d0%b1%d1%86%d0%b6«Це 75 % від потреби річної. Але, враховуючи те, що ми зараз вже маємо вакцину, до кінця року ми будемо 100-відсотково забезпечені», -зауважив начальник управління охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Володимир Богайчук.

Препаратом, як запевняють в управлінні здоров’я, буде забезпечений кожен район. Додамо, що серед малюків, які народилися протягом восьми місяців цього року, наразі щеплені лише 4%.

«Деякі райони проводили закупівлю за власні кошти. Це Бережанський, Кременецький райони, Монастирський район, місто Тернопіль. Тобто, ситуація була в нас надзвичайно непроста, але сьогодні ми думаємо, що, отримавши цю вакцину по державних закупівлях, ми зможемо вирішити питання вакцинації дітей».

Щодо інших, то, як ми повідомляли раніше, у липні наша область отримала антирабічну вакцину. До того препарати для щеплень від сказу постраждалі від укусів тварин були змушені шукати за кордоном, як правило, в Польщі. Непростою, зі слів Володимира Богайчука, залишається ситуація із вакцинами від правця та ботулізму. Втім, в профільному управлінні ОДА сподіваються, що необхідні препарати невдовзі таки надійдуть, передає ІНТБ.

Попри хмарну і холодну погоду на Тернопільщині горить торф

У Збаразькому районі витратять 22 млн. грн. на ремонт дороги М-19