Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

90 підприємств втікають з Тернопільщини в інші регіони

Сьогодні наповнення обласного бюджету і так не викликає великого оптимізму. А тут ще й має місце масова перереєстрація обласних підприємств, у тому числі великих, в інші регіони країни.

Тернопільщина1Таких підприємств перший заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Іван Крисак нарахував аж 90, пише “Репортер”.

– Наскільки мені відомо, сьогодні 90 підприємств хочуть залишити нашу область і перереєструватися в інші регіони. Як працюється із цим контингентом бізнесменів, яка причина, яка природа стосунків з податковою, чому вони йдуть від нас? – дорікнув тернопільським податківцям Іван Крисак.

Начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат назвав подібну статистику хибною.

– Інформацією по двох підприємствах я володію, а щодо інших, то на 100 відсотків дані не відповідають дійсності. Зокрема, одне підприємство («Мегаполіс-Україна» – авт.), яке перереєструвалося, то воно вже давно логістично знаходилося в іншому регіоні. Але в зв’язку з певними стосунками старих власників були зареєстровані в Тернополі. Нині вони фактично повернулися додому в Одесу, – повідомив Ігор Комендат.

Перебиваючи податківця, пан Крисак дорікнув: «Я допускає, що 30-50 відсотків – це активні підприємства, на яких створені робочі місця і просто так вони не перереєстровуються. За ними, очевидно, можуть піти і виробничі потужності, а ми знаємо: щоби створити одне робоче місце, потрібно кілька тисяч доларів»

– Не допускаю, а стверджую, що ряд підприємств йдуть з Тернопільської області, щоби, як кажуть у нас на податковому сленгу, переїхали «на похорони». Тобто вони йдуть в іншу область, щоб ліквідуватися, зменшити тим самим будь-який вплив контрольно-перевірочної роботи за попередній період. Не скажу, що це масове явище, але такі ситуації мають місце, – заперечив пан Комендат.

На Тернопільщині внаслідок ДТП загинув водій іномарки

У Надала розповіли куди подінуть бруківку із Тернопільської дамби