Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На кардіологічний центр виділили 21 мільйон гривень. Треба ще 25

Роками людей із хворою серцево-судинною системою з Тернопілля направляли на лікування у Львів і нарешті в обласній раді зробили перший крок, аби громадяни отримували кваліфіковану допомогу вдома.

Овчарук521 мільйон гривень виділили з бюджету краю депутати обласної ради на створення у 2016 році кардіохірургічного центру. Лікувальний заклад діятиме на території Тернопільської університетської лікарні.

Допоки центр обладнають, жителям області все рівно доведеться звертатися до львівських лікарів. І хоч цього року на їхнє лікування у сусідні області виділили 300 тисяч гривень, в обласній раді не приховують, цих коштів достатньо, щоб покрити лише частину витрат на лікування сердечників.

«21 мільйона гривень, звичайно, не достатньо для створення власного кардіохірургічного центру. Адже лише один ангіограф,  який має забезпечувати повноцінну роботу закладу, коштує до 25 мільйонів гривень. Нам потрібно загалом 40 мільйонів гривень і цього року (виділивши кошти, – ред. ) депутати обласної ради зробили лише перший крок у цьому напрямку», – повідомив голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

Зазначимо, кошти з обласного бюджету – 2016 виділили і для завершення першої черги робіт в обласному перинатальному центрі «Мати і дитина». А це – 2 мільйони гривень.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Відомий аграрій вимагає оприлюднювати суми сплачених податків підприємствами області

Тернопільських повій із нічних барів хочуть викинути на вулицю