ВАКС розгладає справу нардепки з Тернопільщини Людмили Марченко

Вищий антикорупційний суд почав розглядати справу нардепки від “Слуги народу” Людмили Марченко, яка викидала через паркан гроші, коли до неї приходили з обшуками детективи НАБУ.

Про це повідомили в Центрі протидії корупції.

Зокрема, як стверджують в організації, у судді дослідили відео, зняте прихованою камерою в офісі “Україно-турецького благодійного фонду” у Тернополі. За даними слідства, саме через цей фонд, засновницею якого є Марченко, організували переправлення чоловіків за кордон під виглядом волонтерів.

“На відео зафіксовано, як помічниця депутатки Колеснік, перебуваючи в офісі фонду, надає консультації щодо документів, які необхідно надати для виїзду за кордон. На одній з розмов вона зазначає, що “ситуація на кордоні змінилася, тому ціна становить 6-6,5 тисяч доларів”. А ще додає, що людина вноситься в базу, як волонтер, і може не повертатися. Прокурор додав, що ціна послуг для різних людей була різною. Це залежало від кого саме людина зверталася у фонд. Зокрема, деякі люди зазначали, що вони “від Людмили”. Прокурор переконаний, що йдеться саме про депутатку Людмилу Марченко”, – зазначили у Центрі протидії корупції.

Нагадаємо, Марченко раніше пояснювала, що викинула гроші за паркан, бо перебувала у шоковому стані та не дуже усвідомлювала, що відбувається. Мовляв, мала деякі проблеми зі здоров’ям та приймала ліки. Тому це також нібито могло вплинути на поведінку в умовах стресу.

До речі, депутатку зі складу фракції “Слуга народу” не виключили.

Віталій Чемерис

This website uses cookies.