Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині засудили чоловіка за схему ввезення автомобілів під виглядом гуманітарної допомоги

За публічного обвинувачення прокурора Кременецьким районним судом визнано винуватим та засуджено за незаконне використання гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку (ч. 3 ст. 201-2 КК України) жителя Кременецького району.

Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Прокурором під час судового розгляду доведено, що житель Кременеччини організував протиправну схему ввезення транспортних засобів з країн ЄС до України як гуманітарну допомогу для подальшої їх реалізації з метою отримання прибутку під час дії в Україні воєнного стану. З цією метою він ввіз до України автомобіль швидкої медичної допомоги Mercedes-Benz Sprinter, діючи умисно, з корисливих мотивів та з метою особистого незаконного збагачення, незаконно продав вказаний транспортний засіб за 540 тисяч гривень.

За результатами судового розгляду судом ухвалено вирок, яким засудженому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі та, враховуючи його щире каяття, повне визнання вини, наявність на утриманні неповнолітніх дітей, звільнено від його відбування із встановленням іспитового строку 2 роки.

Також за клопотанням прокурора судом прийнято рішення про негайну передачу автомобіля швидкої медичної допомоги Mercedes-Benz Sprinter для потреб Збройних Сил України, і вказаний транспортний засіб уже передано представникам однієї з військових частин.

Посилка в Індію вартістю пів мільйона гривень: як тернополянка втратила кошти

У Тернополі зупинили 22-річного водія: хлопець ледь тримався на ногах