На Тернопільщині на табір “Легіон” зібрались пластуни з усієї України

Майже 100 пластунів та 30 інструкторів з різних областей України беруть участь у Всеукраїнському виховно-вишкільному військово-патріотичному таборі «ЛЕГІОН-26», який проходить на Тернопільщині.

На таборі молодь освоює загальновійськові дисципліни. Фахові інструктори — учасники бойових дій, навчають військової топографії, тактичної медицини, самооборони, стрільби зі зброї тощо. Організаторами заходу є «ПЛАСТ — Національна Скаутська Організація України», а також комунальна установа Тернопільської обласної ради «Тернопільський обласний пластовий вишкільний центр».

“Такі патріотичні вишколи формують справжнього українця, формують його характер, силу волі та витривалість, мотивують і загартовують молодих людей. Адже саме учасники таких патріотичних вишколів сьогодні зі зброєю в руках захищають нашу державу, – зазначив перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук. – На жаль, серед воїнів-пластунів є ті, хто віддав найцінніше в боротьбі за суверенну державу. Це Віктор Гурняк, Віталій Дерех, Євген Подолянчук, Дмитро Пащук, Артем Димид, Ростислав Бальзан, Максим Вороб’єнко, Микола Гордійчук, Володимир Петрук, які свого часу також були учасниками або організаторами Легіону. Вони – Герої, все життя присвятили пластовій присязі та служінню державі. Памʼятаємо їхній подвиг. Учасники табору «Легіон-26» самостійно розпочали масштабний збір на 1 мільйон гривень на 7 дронів DJI Mavic 3, 10 рацій MOTOROLA DP4400E, 2 зарядні станції Bandera Power та Starlink з метою використання цього спорядження для навчання, а після табору передадуть його на потреби ЗСУ”.

Бойко Роман

This website uses cookies.