Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Депутати Тернопільської облради звернулися до Зеленського, щоб присвоїв Любомиру Крупі звання «Герой України» (посмертно) 

Звернення до Президента про присвоєння звання «Герой України» (посмертно) військовослужбовцю з Тернопільщини Любомиру Крупі направили депутати Тернопільської облради під час 7 сесії 4 липня. Любомир Крупа був депутатом облради, істориком, педагогом, культурно-політичним діячем. Він став на захист України з перших днів повномасштабної війни, служив кулеметником 105-ї окремої бригади тероборони. У березні 2023 загинув у запеклому бою з окупантами на Харківщині.

Любомир Крупа походив з сім’ї патріотів – син письменника Левка Крупи та громадської діячки, мовознавиці Марії Крупи. Як розповідають його друзі та соратники, він був доброю та світлою людиною, інтелігентом, інтелектуалом. Він викладав історію, збирав інформацію про діяльність ОУН-УПА, досліджував археологічні памʼятки Черняхівської культури, був першим головою студентського товариства «Обереги», членом «Вертепу». На кожній посаді, яку обіймав, він старався якомога більше зробити для України, пише “Терен”.

Зазначимо, що 27 червня під час першого пленарного засідання 7-ї сесії Тернопільської облради Любомиру Крупі присвоїли почесну відзнаку голови Тернопільської облради – нагрудний знак «За особливий внесок у розвиток Тернопільщини та України». Її вручили дружині Героя Ірині Крупі. Також воїну присвоїли звання «Почесний громадянин Тернопільської області» посмертно.

На Тернопільщині зіткнулися дві автівки: постраждала 15-річна пасажирка (ФОТО)

За перетин кордону тернополянин пропонував “рекордний” хабар – 500 грн