Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У тернополянки на балконі поселились більше сотні кажанів

Нещодавно під час ремонту балкону в квартирі у Тернопіль виявили колонію вечірниць дозірних – кажанів. Господиня житла пані Олена акуратно переклала 120 звірят у картонний ящик і за свій кошт привезла їх у Заліщики в Національний природній парк “Дністровський каньйон”.

При огляді було встановлено, що вечірниці мають достатню вагу для зимівлі, тому їх перевели у стан гібернації (зимового сну). При плановому огляді та зважуванні виявлені ослаблені тваринки, яких потрібно догодовувати, щоб вони успішно продовжили «зимовий сон». Основну вагу у справі порятунку цих червонокнижних, корисних для людини, звірят взяла на себе Тетяна Микитюк – молодша наукова співробітниця, – повідомили на сторінці парку у Фейсбуці.

У “Дністровський каньйон” інша тернополянка передала пергача пізнього.

Він також зараз перебуває на догодовуванні.

“За останні роки почастішали випадки перетину людини з кажанами саме у зимовий період. Можливо, це спричинено сучасними кліматичними колізіями. У таких випадках дії людини і доля тварин дуже різна. Іноді проявляючи жорстокість і нещасних звірят просто знищують. Але на щастя є й громадяни, які не лінуються пошукати адреси реабілітаційних центрів і передати виловлених кажанів туди”, – зазначили првцівники парку.

Детальніше про кажанів і дії коли вони виявлені у вашому житлі можна прочитати за посиланням: https://life.pravda.com.ua/…/shcho-robiti-yakshcho…/

Ефективні методи та процедури відбілювання зубів

Колаборантку з Почаєва засудили на 5 років ув’язнення