Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Колаборантку з Почаєва засудили на 5 років ув’язнення

Фото: НОВА Тернопільська газета.

Ольгу Ткачук із Почаєва засудили за колаборантство і виправдовування збройної агресії росії.

П’ять років позбавлення волі – такий вирок виніс Ользі Ткачук Тернопільський міськрайонний суд. Мешканка Почаєва виправдовувала напад рф, закликала підтримувати окупантів, поширювала у соцмережах дописи та відео про підтримку дій російських загарбників й окупаційних адміністрацій (ч. 1 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України), – пише “НОВА…”.

Фото: НОВА Тернопільська газета.

 

Прокурор Тернопільської обласної прокуратури довів у суді, що мешканка Почаєва через створений нею фейсбучний акаунт на ім’я та прізвище її чоловіка «Олег Мандзій» у березні-квітні 2022 року неодноразово розповсюджувала у мережі Інтернет матеріали про виправдовування нападу рф на Україну, глорифікацію осіб, які здійснювали збройну агресію. Також жінка поширювала антиукраїнські дописи кремлівських пропагандистів, закликала до підтримки збройних формувань та окупаційної адміністрації держави-агресора, писала коментарі про підтримку дій рф у регіональних групах соцмережі «Анонімний Кременець», «Хреновий Почаїв» – повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Під час судових засідань обвинувачена давала суперечливі показання по справі та не розкаялась у вчиненому. Дослідивши усі докази, врахувавши ступінь тяжкості вчинених кримінальних правопорушень, суд призначив винній особі покарання за інкримінованими статтями КК України – 5 років позбавлення волі.
Розслідування у справі здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.
Вирок ще не вступив у законну силу.

У тернополянки на балконі поселились більше сотні кажанів

За службу в тилу – $6000: у Тернополі судитимуть військового та депутата (ФОТО)