Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині за добу троє людей думали, що допомагають друзям і втратили свої кошти

Прохання терміново позичити гроші, поповнити рахунок: якщо у соцмережі прийшли подібні повідомлення від друга, перш ніж допомогти, переконайтеся, що пише не шахрай, котрий зламав сторінку знайомих чи близьких.

За минулу добу у такі пастки потрапили троє мешканців області. Усі вони не перевірили достовірність таких повідомлень і втратили власні кошти. Шахраї за лічені хвилини заробили загалом понад 25 000 гривень.

Поліцейські наполегливо рекомендують громадянам перевіряти інформацію з проханнями про допомогу, яка може надходити з невідомих номерів, або ж в особисті повідомлення з аккаунтів ваших знайомих. Найперше, що варто зробити, це перетелефонувати другу за номером, який ви точно знаєте, а не за тим, що вказаний на сторінці в соцмережах.

Але якщо немає можливості подзвонити чи ви давно не спілкувалися і номера телефону у вас немає, запитайте в месенджері друга те, що можете знати тільки ви. Таке питання одразу викриє шахрая.

Також варто написати спільним друзям у соцмережах і спитати їх, чи не отримували вони подібних повідомлень від друга. Шахраї, як правило, одночасно роблять розсилку на всіх підписників зламаної сторінки.

Щоб убезпечитися від шахраїв слід встановити складні паролі для кожного облікового запису, а також обов’язково налаштувати двофакторну автентифікацію, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Ідеальний макіяж на кожен день: яким він має бути

Виховував трьох дітей: на війні загинув 32-річний Герой з Тернопільщини (ФОТО)