Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Дві тернополянки хотіли продати дитячі речі, але втратили свої гроші: 49000 грн та 50 доларів

Дві жительки Тернополя хотіли продати дитячі речі і потрапили у пастку шахраїв.

Обидві жінки розмістили оголошення про продаж дитячих візків на платформах оголошень. Шахраї надсилали їм повідомлення не через офіційний ресурс, а через соціальні мережі. Після комунікації з псевдопокупцями обидві потерпілі втратили значну суму грошей.

Одна з жінок, 36-річна місцева мешканка, перейшла за посиланням, яке їй надійшло, і вказала свої конфіденційні дані банківської картки. Як результат, з її рахунку було списано понад 27 000 гривень. Інша жінка також перейшла на сайт для підтвердження оплати за візок. Під час спілкування з псевдопокупцем вона надсилала решту коштів на банківський рахунок шахраїв. Коли жінка перевірила свій банківський додаток, виявилось, що з її рахунку зникли всі заощадження з усіх карток: більше ніж 21000 гривень та понад 50 доларів США.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею “Шахрайство” Кримінального кодексу України. Слідство триває. Поліцейські нагадують жителям області про заходи безпеки при здійсненні онлайн-покупок та закликають телефонувати на лінію «102» у разі стикнення з аферистами.

30 родин загиблих Героїв та зниклих безвісти зустрілись у Зарваниці

Заробляли понад 100000 грн вдень: житель Тернопільщини торгував наркотиками (ФОТО)