Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

30 родин загиблих Героїв та зниклих безвісти зустрілись у Зарваниці

Тернопільський благодійний фонд “Карітас” і Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ організували дводенну зустріч у Марійському духовному центрі Зарваниця для родин загиблих Героїв, і тих, рідні яких пропали безвісти чи в полоні. Основна мета заходу – розділити біль, помолитися, набратися нової енергії, відпочити душею, поспілкуватися та провести час у дружньому оточені людей, які тебе розуміють.

«Дорогі матері, дружини, діти, дякуємо, насамперед Богові, що маємо сьогодні можливість перебувати у місці молитви, спокою, в домі Пресвятої Богородиці – в Зарваниці. Сьогодні ми молимось за тих людей, завдяки яким ми живемо. Сьогодні хочемо розділити з вами біль і помолитися разом», – звернувся присутніх директор “Карітас Тернопіль” отець Роман Загородний.

Перший день розпочали із Літургії, яку очолив отець Роман у співслужінні із заступником економа Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії Петром Порохоньком. Присутніх поблагословив владика Володимир Фірман. Далі матері, дружини, рідні загиблих Героїв, тих, хто в полоні та зник безвісти виготовляли своїми руками патріотичні вервиці.

Тим часом для діток фахівці дитячих проєктів “Карітасу” Тернопіль підготували неймовірно цікаву програму. 14 дітей брали участь у вікторинах, розвиваючих іграх, медійному квесті, а ще підготували сюрприз для своїх матусь і бабусь. Наступним етапом ретриту була ресурсна зустріч у групах із психологами. Учасники мали нагоду поспілкуватися, поділитися своїм болем, відпочити душею. Завершився перший день чуваннями та музично-молитовною програмою отця-диякона Тараса Пастушенка.

Другий день стартував із Літургії і посвячення вервичок, які учасниці виготовляли своїми руками. Далі відбулася зустріч із духівником – отцем Миколою Медюхом. Присутні мали нагоду взяти участь в екскурсії Хресною дорогою та у Малий Єрусалим в Зарваниці.

Діти підготували для матусь та бабусь серце добра із своїми побажаннями та неймовірно зворушливий виступ, від якого важко було втримати сльози. Карітас Тернопіль дякує усім учасникам ретриту за неймовірну атмосферу добра, розуміння, підтримки один одного.

Пожежа у Тернополі: загорівся автомобіль “Део Ланос” (ФОТО)

Дві тернополянки хотіли продати дитячі речі, але втратили свої гроші: 49000 грн та 50 доларів