Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Ще студентом пішов захищати Україну. Героя з Тернопільщини вшанувало все село

У селі Кути Шумської громади відбулося вшанування річниці світлої памʼяті загиблого Героя Олега Бобка.

Олег Бобко ще студентом у період антитерористичної операції став на захист України. З перших днів повномасштабної війни приєднався до 110-ої окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка. Загинув 27-річний командир відділення, молодший сержант 30 грудня 2022 року від ворожих обстрілів поблизу с. Веселе Донецької області, звільняючи рідну землю.

Олег Бобко за період служби у ЗСУ проявив себе як відважний захисник, патріот та був відзначений нагородами: почесною відзнакою «За участь в антитерористичній операції»; почесною відзнакою «Учасник бойових дій»; почесною відзнакою «Ветеран війни»; медаллю «Захиснику Вітчизни» від Президента України; почесним нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ «Сталевий хрест»; почесною відзнакою командира військової частини А4007 «За оборону Авдіївки» (посмертно); відзнакою «Почесний громадянин Шумської міської територіальної громади» (посмертно).

Священник відслужив панахиду та освятив символічний пам’ятний знак. Присутні спільно помолилися за спокій душі полеглого. Міський голова Вадим Боярський та староста Ірина Горобець-Хомюк висловили слова підтримки родині Олега та вшанували Героя покладанням квітів, – йдеться в дописі на сторінці Шумської громади.

На Тернопільщині ліцеїсти висадили квіти перед Різдвом

Росіяни пошкодили “шахедами” університет, де вчився Степан Бандера, і музей Романа Шухевича