Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Найбільшу в Україні шопку в Тернополі відкриють на Святвечір

Фото Суспільне.

У церкві святого апостола Петра в Тернополі завершують встановлювати Різдвяну шопку. Традиційно у центрі буде селище Вифлеєм, де народився Ісус Христос, а також інші біблійні сюжети про життя Господа.

Цьогоріч додали нові локації. Про це розповів духівник парафії отець Дам’ян.

«Маємо зруйнований медичний центр, зруйновані будинки і маємо вже відновлений будинок в українському стилі»… Також цьогоріч у різдвяній композиції тернополяни побачать замки Тернопільщини та Плебанівський віадук. Серед нових композицій шопки і кримський замок «Ластівчине гніздо», як нагадування, що Крим – це Україна.

«Макети замків створила наша спільнота, яка діє при монастирі парафії «Лицарі Колумба». Ці люди близько трьох місяців працювали над макетами у нашому підвалі, де є майстерня. Вони самі малювали і вирізали це все», – розповів “Суспільне Тернопіль” отець Дам’ян.

Над встановлення шопки брати-францисканці працювали між богослужіннями. Допомагали їм парафіян, лицарі Колумба, дяки і столярі. На її зведення витратили три тижні. До оформлення доєдналася й хористка церкви Анна Горобець. Дівчина декорує бліндаж військових.

«Так ми зобразили, як проходить Різдво в окопах, що до наших воїнів також приходить Господь і вони святкують», – повідомив брат Трифон.

Цього року ширина шопки становить 40 метрів, висота – 30. Її відкриття відбудеться під час вечірньої Літургії 24 грудня. Різдвяна композиція діятиме в церкві святого апостола Петра до 2 лютого. Найбільшу в Україні шопку в церкві святого апостола Петра у Тернополі встановлюють 18 років поспіль.

Тернопільські медики провели унікальну операцію на серці

У Миколаївському соборі в Кременці зникли стародавні ікони