Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“На вікнах решітки, двері під замком”. На Тернопільщині викрили незаконні реабілітаційні центри

На території незаконного реабілітаційного центру. Фото: Нацполіція області.

Поліцейські Тернополя скерували до суду провадження щодо шістьох чоловіків. Їх підозрюють у незаконному позбавленні волі та викраденні людей.

Про це повідомили в Нацполіції області.

Мешканець Вінницької області наприкінці 2022 року на території трьох областей України облаштував незаконні реабілітаційні центри. В них примусово утримували пацієнтів. Допомагали йому в цьому п’ятеро спільників. Усі вони свого часу зловживали наркотиками та алкоголем.

“Родичам розповідали, що в їхніх центрах комфортні умови. Тут працюють висококваліфіковані лікарі, які гарантують стовідсоткове позбавлення від залежностей. Люди проживали в кімнатах по п’ятеро, на вікнах були решітки без ручок, двері завжди зачинені. На вулицю підопічні могли виходити лише під наглядом працівників, про телефон пацієнтам сказали забути”, — розповів керівник міграційної поліції Олександр Буняк.

За ці послуги брали від 8 до 20 тисяч гривень за місяць. Слідчі та оперативники зібрали достатню доказову базу. Всім членам групи оголосили підозру відповідно до частини 3 статті 146.

Як жінкам захиститись від нападників? У Тернополі провели навчання

Митрополит Епіфаній відслужить Літургію в Миколаївському соборі в Кременці