Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Як пошити новорічний чобіток своїми руками

Одна з найвідоміших і найпопулярніших традицій Різдва за західним обрядом – вивішування різдвяних панчох на полиці або над каміном, в які Святий Миколай, за легендою, кладе бажані подарунки або шматок вугілля, дивлячись хто як себе поводив протягом року. Подібний аксесуар можна придбати в магазині, але ще краще пошити новорічну шкарпетку самостійно, щоб вже напевно переповниться святковим духом. Це досить простий швейний проект навіть для новачків у шитті, і він не займе багато вашого часу.

Щоб пошити новорічний чобіток з фетру своїми руками вам знадобляться:
• фетр червоного кольору для основи шкарпетки
• шерпа-фліс бежевого кольору для манжети шкарпетки
• вибілений муслін для підкладки шкарпетки
• англійська та кравецькі шпильки
• ножиці для тканини
• лапки для відстрочки з бортиком або лінійкою
• побутова або промислова швейна машинка

Крок №1.
Насамперед скачайте викрійку новорічного чобітка з сайту ZunesSewingTherapy. Далі роздрукуйте файл на аркушах паперу і виріжте обидві деталі панчохи. Потім, використовуючи паперову форму як шаблон, виріжте з матеріалу по дві деталі основи шкарпетки з фетру і мусліну, а також по одній деталі манжети зі штучного хутра та підкладки.

Крок №2.

Використовуючи вашу промислову швейну машину, зшийте деталі основи різдвяної панчохи з фетру з припуском на шов 10 міліметрів (⅜ дюйма). Тоді як для деталей з мусліну візьміть припуск на шов 12.5 міліметрів (½ дюйма). Це потрібно зробити, щоб заготовка підкладки була меншого розміру ніж основа виробу.

Крок №3.

Використовуючи ножиці для тканини, зробіть надсічки по периметру припусків на обох деталях новорічної шкарпетки, приділивши особливу увагу криволінійним ділянкам заготовок. Подібні надрізи на тканині потрібні, щоб після вивертання заготовки на лицьову сторону шов залишався рівним.

Крок №4.

Вставте підкладку в основу панчохи виворітними сторонами разом і змітайте обидві деталі на швейній машині, проклавши рядок на відстані 6 міліметрів (¼ дюйма) від краю зверху.

Крок №5.

Щоб сформувати петлю, за яку носок підвішуватиметься на гачок, відріжте шматок фетру розміром 12 х 4 сантиметри. Складіть заготовку навпіл по довгій стороні і прострочіть по краю на промисловій швейній машині, витримуючи припуск на шов 6 міліметрів (¼ дюйма). Після цього вкоротіть припуск вдвічі, обрізавши зайвий матеріал розкрійними ножицями. А потім виверніть заготовку на лицьову сторону, використовуючи англійську шпильку.

Крок №6.

Виверніть панчоху навиворіт так, щоб вона була направлена носком вправо. Складіть петлю та примітайте її до панчохи на відстані 6 міліметрів (¼ дюйма) від краю зверху.

Крок №7.

Тепер займемося виготовленням манжети, щоб надати нашій новорічній шкарпетці для подарунків завершеного вигляду. Для початку складіть заготовки з шерпа-флісу і мусліну навпіл, лицьовими сторонами разом, і прошийте на промисловій швейній машині з припуском на шов 10 міліметрів (⅜ дюйми).

Крок №8.

Вкладіть деталь зі штучного хутра всередину деталі з підкладочної тканини лицьовими сторонами разом, та зшийте їх разом потайною строчкою по обох краях. Щоб було зручно працювати з такою заготівлею, використовуйте вільний рукав на вашій швейній промисловій машинці.

Крок №9.

Вставте вивернуту навиворіт панчоху у вивернену навиворіт манжету. Точно поєднайте обидві деталі виробу та з’єднайте їх рядком із припуском на шов 10 міліметрів (⅜ дюймів). Потім виверніть панчоху на лицьову сторону та загніть манжету.

Що ж, на цьому наш проект добіг кінця. Тепер ви теж знаєте як пошити новорічний чобіток своїми руками. За бажання, ви можете увімкнути фантазію та додатково прикрасити зроблену власноруч шкарпетку аплікаціями у формі сніжинок або ялинки.

Ялинкові прикраси з Теребовлянської фабрики, яка не працює вже 15 років

Страшна звістка на Різдво: на війні загинув 20-річний Володимир Татарин із Тернопільщини