Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

«Важко кожній сім’ї, яка чекає, яка шукає і яка поховала…» – мати кіборга з Тернопільщини

На парафії при храмі Святого Володимира Великого у селищі Велика Березовиця планують створити центр соціально-психологічної реабілітації для сімей загиблих військовослужбовців, тих, хто перебуває в полоні, або безвісти зниклих.

У громаді наразі є 23 сім’ї, рідні яких загинули на війні, 10 родин безвісти зниклих військовослужбовців і дві сім’ї чекають на своїх захисників із полону, – повідомили в БФ “Карітас Тернопіль”.

«Розумію, як зараз важко кожній сім’ї, яка чекає, яка шукає і яка поховала», — каже матір загиблого Героя Марія Вітишин із Великої Березовиці.
Жінка часто спілкується з дружинами і матерями загиблих військовослужбовців, відчуває їхній біль, жаль. Найголовніше — вислухати зболених людей, які втратили рідних на війні, підтримати добрим словом, щоб вони не замикалися в собі, знаходили сили іти далі.

Парафія Володимира Великого у Великій Березовиці — одна з переможниць мінігрантів у рамках проєкту «Розвиток соціального служіння для згуртування громад для підтримки ВПО та вразливих груп на парафіяльному рівні», що діє за підтримки CNEWA Canada та Renovabis. На парафії вже проводять активну роботу з сім’ями військовослужбовців, організовують паломницькі поїздки, духовні бесіди та зустрічі.

«У мене тепер особлива місія — берегти пам’ять про свого сина, а також про інших наших захисників. Бо хто розповідатиме про них, як не матері? Наша пам’ять — це шана Героям за їхню велику жертву», — зазначила пані Марія.

Назавжди 22 роки: у лікарні після поранень помер син отця-капелана з Петрикова (ФОТО)

Тернополянин хотів отримати великі доходи і інвестував шахраям 5390 доларів