Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Був нянем для всіх лемків”. Не стало голови товариства “Лемківщина” Олександра Венгриновича

Сьогодні відійшов у засвіти славний тернополянин і лемко Олександр Венгринович – громадський діяч, багаторічний голова всеукраїнського товариства “Лемківщина”.

“Кажуть, поки живі наші батьки – всі ми діти. Сьогодні ми з братами стали сиротами! Вже майже 9 років, як пішла до Бозі наша Матуся, а сьогодні відійшов у вічність наш Татусь, няньо для всіх лемків! – повідомив у соцмережі син Юрій. – Для мене він був на тільки ТАТОМ, але і найкращим другом! Дякую за доброту, за підтримку, допомогу, за любов і теплоту. За всі приємні спогади, науку, мудрість, поради. Пишаюся бути твоїм сином. Спочивай з Богом наш найдорожчий!”

“До втрат неможливо звикнути. Вони завжди болючі і розбивають серце…
З сумом дізнався про смерть свого доброго друга Олександра Венгриновича.
Олександр Іванович був нянем для всіх лемків на Тернопільщині. Завжди гуртував та об’єднував лемківську родину. Прагнув, щоб пам’ять про страшні злочини, скоєні проти лемків, не згасала. Підтримував традиції і працював для збереження історичної та культурної спадщини лемків. Велика втрата не лише для нашої лемківської родини, а й для всього Тернопілля й України… Дякую за постійну підтримку, віру і добре слово… Співчуття усім, хто знав Олександра Івановича… Вічна пам’ять”, – висловив співчуття колишній голова Тернопільської ОДА, а нині військовослужбовець Степан Барна.

До Землі на шаленій швидкості наближається 30-кілометрова Диявольська комета

Шахраї використали хитрий метод: жителька Чортківщини втратила 75000 грн