У Підгаєцькій громаді незаконно видобували камінь?

5 липня працівники Управління стратегічних розслідувань Тернопільської області зафіксували правопорушення, що стосується  видобутку каменю на території Підгаєцької громади, пише Тернопільська правда.

Мова йде про роботи з видобування каменю на кар’єрі в селі Яблунівка Підгаєцької громади. На місці події правоохоронці зафіксували кілька транспортних засобів.

У порушенні надр підозрюються працівники комунального підприємства «Дорожнє» Підгаєцької міської ради.

За цим фактом слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 240 «Порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин» Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.

Правоохоронці вилучили усі акти виконаних робіт комунальним підприємством «Дорожнє», за які оплачували з бюджету Підгаєцької громади. Ймовірно, підприємство без відповідних дозволів видобувало камінь, який пізніше вписували в акти виконаних робіт. Відтак,  видобутий камінь комунальне підприємство продавало замовнику робіт, а саме Підгаєцькій міській раді, за що отримувало кошти.

Даний факт вивчається правоохоронцями, де будуть встановленні завдані збитки бюджету громаді.

Марта Краузе

This website uses cookies.