Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Присвоїти звання “Герой України” просять воїну з Тернопільщини В’ячеславу Власенку

З’явилася петиція з проханням присвоїти звання Героя України військовослужбовцю, який проживав на Тернопільщині, В’ячеславу Андрійовичу Власенку.

Електронну петицію 10 липня розмістили на офіційному інтернет-представництві Президента України. Автором стала Близнюк Іванна Володимирівна.

«Від імені дружини Анни та найкращих друзів прошу присвоїти В’ячеславу Андрійовичу Власенку найвищу нагороду звання героя України (посмертно). 32-річний сапер В’ячеслав Власенко загинув 1 червня 2022 року біля села Покровське на Донеччині. Група українських воїнів проводила інженерну розвідку маршрутів висування підрозділів та знешкоджувала виявлені вибухо-небезпечні предмети. Боєць загинув під час розмінування», – йдеться у петиції.

В’ячеслав народився в селі Плавинище Сумської області. Після закінчення Герасимівської школи змушений був піти працювати, оскільки помер батько і хлопець мав стати годувальником сім’ї. У вільний час захоплювався риболовлею, археологією та середньовічною історією. Згодом пішов на військову службу за контрактом до ЗСУ. Брав участь в АТО/ООС на Донбасі. На службі познайомився із майбутньою дружиною. Останні роки проживав із коханою у Тернополі. Там чоловік служив у 44-ій окремій артилерійській бригаді. У 2021 році подружжя підписало контракт із 10-ю окремою гірсько-штурмовою бригадою. Служили в одному батальйоні.

Під час повномасштабної війни В’ячеслав воював за Україну у лавах 109-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї ОГШБр. Обіймав посаду головного сержанта-командира інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу.

«Він був добрим, чуйним, життєрадісним чоловіком, патріотом своєї країни. Коли почалася повномасштабна війна, наш батальйон стояв на кордоні з білорусією, а в квітні нас перемістили в напрямку Бахмута, де коханий і загинув», – розповіла дружина бійця.

Посмертно молодший сержант В’ячеслав Власенко нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, пишуть Тернополяни.

Поховали воїна в селі Чумалі Тернопільської області. У В’ячеслава залишилися мама Ольга Григорівна і дружина-військовослужбовиця Анна.

Підписати петицію можна за посиланням ТУТ. 

Тернопільщина допомагає відбудовувати селище на Херсонщині

Підтопленні вулиці та провалля: що негода наробила у Тернополі (ФОТО, ВІДЕО)