Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Михайло Головко пояснив, що суд його не відсторонював від посади

Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко, якого підозрюють в отриманні коштів від тернопільського підприємця, повернувся на роботу. Політик розповів, що суд не відсторонював його від виконання обов’язків, тому він може продовжувати свою роботу як голова облради.

Про своє повернення до роботи Михайло Головко повідомив під час брифінгу для тернопільських журналістів. Він розповів, що розцінює дану ситуацію як провокацію та тиск через його політичну діяльність.

Нагадаємо, що Михайла Головка та ще двох ексзаступників начальника Тернопільської ОВА Ігора Дем’янчука та Ігора Гайдука підозрюють у вимаганні та отриманні 2,4 млн гривень від тернопільського бізнесмена Олександра Ярмоленка. Про це стало відомо в понеділок, 26 червня, коли відбувалися обшуки в кабінеті голови Тернопільської облради. Того ж дня детективи НАБУ та САП заарештували голову Тернопільської облради Михайла Головка та двох заступників начальника Тернопільської ОВА.
28 червня Вищий Антикорупційний суд України прийняв ухвали, якими передбачено застосування для усіх трьох підозрюваних однакового запобіжного заходу – тримання під вартою терміном на 60 діб з визначенням застави у розмірі 805 тис. 200 грн. Очевидно, що після сплати застави Головко повернувся до Тернополя. Підозрюваний має носити електронний засіб контролю і виконувати ряд обов’язків, покладених судом.
Відсторонення від роботи наразі рішенням суду не передбачено. Хоча як йдеться у відповіді НАБУ на інформаційний запит Суспільного вирішується питання про подання відповідного клопотання про відсторонення усіх підозрюваних у даній справі від посад.

Війна забрала ще одне життя: на Донеччині загинув Андрій Олекшій з Тернополя

На Тернопільщині рекордно впали ціни на ягоди