Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Арешт з можливістю внесення грошової застави. Перші рішення у справі тернопільських топ-посадовців

Вищий антикорупційний суд обрав голові Тернопільської облради Михайлу Головку, якому детективи НАБУ вручили підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб з можливістю внесення 805 тис. грн застави. Відповідне рішення ухвалив слідчий суддя Олег Ткаченко, інформує “Центр протидії корупції”.

Як зазначається, прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури клопотали в суді про обрання посадовцю запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 13 млн грн застави.
Головко на суді казав, що “це була дика підстава і провокація”, а всі події він сприймав “в контексті надання підприємцем Ярмоленком добровільної волонтерської допомоги”. Сказав, що з Ярмоленком вони давно співпрацюють по волонтерській діяльності, бо йде війна і треба допомагати, останнє виносити з хати, щоб перемогти.
Нагадаємо, НАБУ і САП підозрюють Головка та двох колишніх заступників начальника ОВА Ігоря Дем’янчука та Ігоря Гайдука у висловленні прохання одержати 1,79 млн грн та одержанні 600 тисяч грн.

Таке рішення, як і по Головку, ВАКС кількома годинами раніше виніс і стосовно Дем’янчука.

У разі внесення суми застави підозрювані повинні  утримуватися від спілкування зі свідками, здати закордонні паспорти та носити електронний браслет.

.

Бойові доплати для військових: що зміниться з 1 липня

Тернопіль прощатиметься із загиблим на війні священником (ФОТО)