Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополянка виконує твори українських композиторів і збирає кошти на ЗСУ

Діана Чубак, випускниця Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької, з початком війни організовувала у США благодійні концерти для підтримки Збройних сил України. На них звучать твори лише українських композиторів.

Про це повідомили на сайті Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької.
«Коли розпочалась війна, дуже хотілось щось робити і бути дієвою і помічною для України… Так і виникла ідея благодійних концертів, де звучатиме лише українська музика. Проект називається «Music for Ukraine” («Музика для України»). Вдалося організувати 10 таких концертів, і ми назбирали близько $50,000. Людей було надзвичайно багато на кожному концерті і всі висловлювали неймовірну підтримку Україні і захоплювались красою української музики», — розповіла Діана.

На концертах грали переважно четверо музикантів. Діана (піаністка) співпрацювала з музикантами: Андрій Ісаков — скрипаль, Джош Бермюдез – віолончеліст, Максим Махлай — композитор, бандурист, піаніст. За словами дівчини, музиканти відновили концерти, розширили репертуар і знову збирають кошти для наших захисників.

Діана – випускниця 2014 року, навчалася у класі викладачки Лесі Корній на відділі «Фортепіано». Продовжила студіювання у Львівській музичній академії в класі Оксани Рапіти. Багато концертувала, була лауреатом багатьох конкурсів. Зараз працює і навчається в Америці на другому році докторантури у коледжі-консерваторії музики при університеті Цинциннаті.

Нещодавно вона відіграла сольний концерт виключно з творів українського композитора Сергія Борткевича. Програма складалась лише з творів композитора: «Лірика нова», «Соната 2», «Кримські ескізи». Днями Діана представила мистецькій американській спільноті лекцію-концерт на тему: «Музика нескорених: Борткевич, Лятошинський, Барвінський».

Сніг і мороз: у Карпатах 26 квітня вирує справжня зима (ФОТО, ВІДЕО)

У Тернополі судили посадовця, який з переляку з’їв 200 доларів