Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Робота на Тернопільщині є, але нема кому працювати?

На 1 лютого 2023 року через службу зайнятості Тернопільщини продовжують пошук місць праці 3,1 тис. безробітних. Із них 74,5% – жінки, 22,7% – молодь до 35 років, третина – особи, які належать до соціально вразливих категорій населення, більше половини – жителі сільської місцевості, 10,2% – переселенці.
Роботодавці Тернопільщини зараз мають найбільшу потребу у водіях, продавцях, слюсарях, швачках, електромонтерах. Постійно є робота для лікарів та медичних працівників.
Роботодавці Тернопільщини мають майже півсотні актуальних вакансій у сфері транспортуНайбільше у вантажному автомобільному та залізничному транспорті, а також у пасажирському наземному транспорті міського та приміського сполучення. Їм потрібні водії легкових і вантажних автомобілів, тролейбусів, навантажувачів та ін. із правами категорій «В», «С», «E», «Т», «Д».
  • Водіям автотранспортних засобів найвищу зарплату пропонує ПРАТ «Тернопільський молокозавод» – 30 тис. грн.
  • 20 тис. грн на місяць платитимуть водіям тролейбуса.
  • 10 тис. грн зможуть заробити водії навантажувача.
Якщо у Вас немає відповідної кваліфікації, за спрямуванням служби зайнятості професію водія автотранспортних засобів категорій «В» та «С1» можна здобути у Тернопільському фаховому коледжі ТНТУ ім. І. Пулюя, водія навантажувача – у Тернопільському обласному НКЦ, водія тролейбуса – в КП “Тернопільелектротранс”.
Фінансування витрат на навчання, проживання, медичний огляд та проїзд безробітних здійснюється за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.
За власні кошти професію водія автотранспортних засобів категорій «С» та «С1» можна здобути в Борщівському агротехнічному фаховому коледжі, Гусятинському та Зборівському фахових коледжах ТНТУ ім. І.Пулюя; водія категорії «Д» – в автошколі «Міськавтотранс». Навчання 1,5-5 місяців.
За більш детальною інформацією зверніться у місцевий підрозділ Тернопільського обласного центру зайнятості

Коваль “Лесик” з Тернопільщини розповів, як вороги потрапили під його ковадло (ФОТО)

Шорти та лонг позиції в торгівлі SOL на WhiteBIT