Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Українці згуртувались, щоб дати відсіч ворогу на всіх фронтах

2022 рік – найскладніший в історії незалежної України. Війна стала великим випробуванням для кожного, але навіть в такий важкий час українці продемонстрували свою єдність та непереборну жагу жити у вільній державі.

Українці згуртувались, щоб дати відсіч ворогу на всіх фронтах і це запорука майбутньої перемоги, – переконаний Володимир Болєщук. Перший заступник голови Тернопільської обласної ради прозвітував про свою діяльність та роботу команди у 2022 році.

Допомога Збройним Силам України

У 2022 році усі зусилля були спрямовані на допомогу Збройним Силам України, формування добровольчих батальйонів територіальної оборони Тернопільщини, та забезпечення безперебійного функціонування надійного тилу для ЗСУ на території області. Зокрема, перший заступник голови Тернопільської облради став ініціатором створення одного з добровольчих батальйонів територіальної оборони області.

Допомагає бійцям військових підрозділів з Тернопільської області, зокрема, 35 ОСБ військової частини А4048, 105 окремій бригаді територіальної оборони ЗСУ, 44 окремій артилерійській бригаді імені гетьмана Данила Апостола, військовій частині 3002 Національної гвардії України та іншим.

Транспортні засоби для військовослужбовців

Спільними зусиллями фракція «За майбутнє» у Тернопільській обласній раді та народного депутата Івана Чайківського придбали та передали  квадроцикл для потреб 105 бригади територіальної оборони ЗСУ та вантажівку для 35 ОСБ військової частини А4048.

Разом з колегами з команди передали п’ять транспортних засобів Mitsubishi L200 для потреб захисників, які боронять Україну на східних та північних рубежах держави.  

 

Силами команди з фонду обласної ради виділено 1 008 000 гривень матеріальної допомоги військовослужбовцям та 518 400 гривень – громадянам на лікування та на вирішення побутових проблем.

Волонтерський рух на Тернопіллі

З перших днів війни Тернопільщина стала надійним тилом для ЗСУ та жителів інших регіонів, які втікали від російських обстрілів. Іван Чайківський та Володимир Болєщук стали ініціаторами створення Координаційного штабу підтримки оборони України, який займався формуванням продуктових наборів для мешканців областей, які потерпіли від російського вторгнення. Спільними зусиллями за програмою Міністерства соціальної політики і Міністерства Аграрної політики відправлено 252 260 продуктових наборів для Київської, Харківської, Донецької, Запорізької, Миколаївської, Чернігівської та Сумської областей.

За період 2022 року налагоджено та організовано співпрацю з низкою благодійних фондів та громадськими організаціями в Україні та за її межами.  У співпраці з Благодійним фондом «Покрова» та ГО «Схід та Захід єдині назавжди» Володимир Болєщук долучається до доставлення гуманітарної допомоги військовослужбовцям.

Питання заборони діяльності в Україні ворожої агентури з мп та опзж

Одним з пріоритетних рішень Тернопільської обласної ради стало звернення до вищого керівництва держави заборонити діяльність московського патріархату в Україні. Ворожа церква не повинна функціонувати в Україні, переконаний Володимир Болєщук. Церква, яка благословляє і виправдовує звірячі злочини та тваринні інстинкти окупаційних військ має бути заборонена на теренах нашої держави. Питання заборони церкви московського патріархату – це питання стратегічної безпеки України.

Володимир Болєщук наголошує на важливості проведення конкретних дій на місцях. Прийняте облрадою рішення – це лише перший крок. Церковна громада не існує відірвано від громад, вона є її частиною. Тому потрібні відверті розмови з парафіянами, спілкування з цими людьми та їхніми родинами, активна роз’яснювальна, в тому числі психологічна робота. Коли усі включаться в цей процес – буде результат.

У грудні Рада національної безпеки та оборони України доручила Уряду внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо заборони діяльності мп в Україні.

Також під час сесії Тернопільської обласної ради 21 грудня депутати прийняли звернення до керівництва та правоохоронних органів держави щодо позбавлення депутатських повноважень народних депутатів України та місцевих депутатів, обраних від так званої опзж. Одним із ініціаторів звернення є Володимир Болєщук.

Депутати облради вимагають у ВР одноголосно прийняти рішення та позбавити представників опзж рад всіх рівнів депутатських мандатів.

Спільна боротьба дає важливі результати, – переконаний Володимир Болєщук.

 

 

 

 

Посадять водія, через якого загинуло подружжя з Тернопільщини

Передчасно обірвалося життя молодого стрільця з Борщева Анатолія Пєскова