Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Скільки телевізорів потрібно вдома та критерії їх вибору

Ще не так давно телевізорам пророкували «вимирання». Мовляв, їх повинні витіснити комп’ютери та планшети. Цього не сталося завдяки ентузіазму виробників: вони зробили телеки багатофункціональними та розумними й у такий спосіб розширили сферу їхньої експлуатації. Сучасні девайси зі Смартфункціями забезпечують комфортний перегляд якісного цифрового контенту, а також підходять для геймінгу, інтернет-серфінгу, спілкування у месенджерах.

Якщо у 2010-х було модно не мати вдома телека взагалі, зараз у тренді — помешкання з декількома моделями для різних цілей. Яку кількість телевізорів вважати оптимальною для житла — залежить від багатьох чинників.

Кількість глядачів

Двом-трьом глядачам вистачає одного телевізора. Особливо, якщо у них є спільні інтереси та сходяться смаки на контент. За різних уподобань можна дивитися ТВ по черзі або вигадати інший компроміс.

Для 4-5 людей знадобиться хоча б один додатковий телевізор. Два Смарт-ТВ 50 дюймів з магазину https://www.moyo.ua/foto_video/tv_audio/lcd_tv/50-smart-tv/ — комплект що треба. Ніхто з домівників не залишиться ображеним.

Вік глядачів

Конфлікт батьків та дітей особливо загострюється, коли настає час обирати, що подивитися ввечері. Жарти жартами, але неможливість одночасно увімкнути серіал, мультики та новини нерідко стає причиною суперечок. Це вагомий привід для купівлі двох телевізорів: одного — для дитячої кімнати, іншого — для вітальні або спочивальні.

Кількість кімнат

Власникам студій — найлегше. Усі кімнати об’єднані в одну, тому єдиний телевізор — поряд зі спальним місцем або навпроти обіднього стола.

Дво- або трикімнатну квартиру можна оснастити телевізорами у такий спосіб:

  • Перший — у вітальні. Ця кімната спільна, тому проводити час у ній можуть всі члени родини.

  • Другий — на кухні. Там він потрібен, щоб під час приготування їжі можна було дивитися фільми, слухати музику, або переглядати відео з рецептами.

Для багатокімнатного будинку знадобиться 3 телевізори або й більше — в кожну спальню чи ігровий куточок або кімнату, облаштовану під домашній кінотеатр. В кімнату для гостей, їдальню або кухню.

Бюджет

Коли вибір постає між кількома дешевими телеками та одним з середнього цінового сегмента — краще віддати перевагу другому варіанту. Він прослужить довше завдяки якіснішому апаратному забезпеченню. Інші причини:

  1. Діагональ дисплея. Великі телевізори коштують дорожче через те, що на їхнє виробництво витрачається більше коштів.

  2. Роздільність. «Бюджетники» — переважно HD та Full HD. За 4К доводиться доплатити.

  3. Інтерфейси. Моделі з середньої цінової категорії нерідко оснащують бездротовими інтерфейсами на додачу до фізичних портів. За посиланням https://www.moyo.ua/foto_video/tv_audio/lcd_tv/smart-tv-43/ можна знайти телевізор 43 дюйми Смарт-ТВ з модулями Блютуз та Вай-Фай.

Як обирати телевізори для різних кімнат?

Вимоги до телевізора для кухні — мінімальні:

  • Невеликий розмір екрана — до 32 дюймів.

  • Легкий корпус, щоб настінне кріплення точно витримало.

  • Доступ до інтернету для пошуку рецептів.

В спальню девайс краще підбирати ретельно, з урахуванням дрібниць, які здаються неістотними, наприклад:

  • Індикатори. Що їх менше, то краще. Лампочки, які світяться або мерехтять, заважають спати.

  • Висока роздільна здатність та якісна підсвітка. Щоб можна було дивитися ТБ в напівтемряві.

  • Якісна матриця. Головне — щоб не шкодила очам, реалістично передавала кольори та мала широкий кут огляду.

Телек, встановлений у вітальні, часто використовується для відеоігор, тому має відповідати ряду критерій:

  1. Велика діагональ. Понад 40 дюймів.

  2. Висока частота оновлення. 100-120 Гц — достатній показник для плавного відображення картинки без спотворень.

  3. Різноманітні роз’єми. USB, HDMI — для підключення сторонніх девайсів (клавіатури, приставки, ПК).

  4. Підтримка технологій покращення якості зображення. Hyper Real підвищує рівень реалістичності, Contrast Enhancer посилює контрастність, HDR Dynamic Tone Mapping забезпечує динамічне відтворення тонів.

Дизайн телевізора треба підбирати під інтер’єр кімнати. Можна навіть придбати іміджеву модель зі знімними кольоровими рамками або ефектними заставками для сплячого режиму.

 

Тернопільські рятувальники отримали нові пожежні автомобілі

Особливості охорони квартири: поради експертів