Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Як суд покарав колишнього сільського голову з Тернопільщини за підробку документів?

16 вересня 2022-го року Монастириський районний суд оголосив вирок у справі щодо підробки документів колишнім головою Задарівської сільської ради.

Слідством встановлено, що колишній голова Задарівської сільської ради, що на Монастирищині, склав неправдиві офіційні документи, а саме протокол двадцять третьої сесії сьомого скликання Задарівської сільської ради від 10 грудня 2019 року, протокол двадцять восьмої сесії сьомого скликання Задарівської сільської ради від 23 жовтня 2020 року, а також протокол двадцять дев`ятої сесії сьомого скликання Задарівської сільської ради від 2 грудня 2020 року, в які включив ряд земельних питань.

Як відомо з вироку, умисні та протиправні дії обвинуваченого  призвели до незаконного вибуття з комунальної власності земельних ділянок загальною площею 1,00 га, що спричинило державі в особі Монастириської міської ради шкоду на понад 12 тисяч гривень.

Під час судового розгляду 16 вересня 2022-го між прокурором – начальником Монастириського відділу Бучацької окружної прокуратури Хомковичем Дмитром (за письмовою згодою потерпілого – Монастириської міської ради від 15.09.2022 року на укладення угоди) та обвинуваченим в приміщенні Монастириського відділу Бучацької окружної прокуратури укладено угоду про визнання винуватості. За даною угодою прокурор та обвинувачений дійшли згоди щодо істотних для кримінального провадження обставин.

Монастириський районний суд визнав колишнього голову сільської ради винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, але призначив йому надто м’яке покарання – штраф у розмірі 34000 гривень, з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій на рік.

Судитимуть чоловіка, який різками до смерті побив людину на Тернопільщині

Тернопільщина прощатиметься з 25-річним Героєм (ФОТО)