Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

«Тил має підтримувати тих, хто на передовій»: господині Тернопільщини невтомно допомагають військовим (ВІДЕО)

Господині з усієї Тернопільської області ось уже понад 6 місяців невтомно готують їжу для військових: роблять консервації, ліплять вареники та пельмені, випікають печиво та інші солодощі. Потім готову продукцію відправляють на передові позиції для захисників.

Уляна Хом’як, заступниця голови Тернопільської районної ради, волонтерка, розповіла про акцію «Печемо на перемогу».

«Кожен хоче бути корисним, кожен хоче внести свою частку в перемогу. Ми зіткнулися з таким натхненням та енергією наших жінок, що їх потрібно було кудись спрямувати  і тому ми вирішили започаткувати акцію «Печемо на перемогу».  Ми побачили, що процес випікання печива набув великого розмаху і люди дійсно хотіли працювати, тому ми організували в Координаційному штабі підтримки оборони України збір продуктів, які необхідні для випічки печива. Таким чином ми змогли допомогти нашим господиням з мукою, яйцями, цукром – а вони вже випікали смачне печиво», – розповідає Уляна Хом’як.

Печуть усі: жителька Залозецької громади Марія Недогін почала волонтерити на останніх місяцях вагітності. А зараз приходить допомагати разом з донечкою на руках. Зізнається – було важко, але в такий складний час потрібно допомагати військовим, які захищають Україну та її народ.

«Важко було, але коли ми включали новини – це доводило до сліз. Тому краще було зібратись і робити все від тебе можливе, щоб підтримати наших захисників. Пекли і ватрушки, і рогалики», – ділиться пані Марія.

До приготувань їжі долучаються матері та родичі бійців. Детальніше – у сюжеті Терену.

У печері на Борщівщині виявили рештки людей

Зворушливо до сліз: пенсіонер із Борщева передав 6 тисяч гривень для ЗСУ