Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На пошті в Тернополі зникли марки з кораблем. Люди викликали поліцію

Фото "Суспільне Тернопіль"

Скандал у центральному відділенні “Укрпошти” виник через нестачу марок “Русскій воєнний корабль…всьо!”

За кілька годин закінчилися комплекти нових марок. Подробиці суперечки, яка виникла через нестачу популярних марок, розповіло “Суспільне Тернопіль”.

Пояснюють, що марки розподілили між відділеннями області

Люди, які стояли в черзі за марками, розповіли журналістам Суспільного, що складали список бажаючих придбати. Коли купити марки не вдалося, вони викликали поліцію.

Директорка Тернопільської дирекції “Укрпошти” Любов Гринчишин стверджує, що на центральне відділення передали 4 500 листів із марками, які розподілили між відділеннями області.
“Тому їх швидко продали. Люди в черзі стояли з 7 години ранку. Записали 500 людей, 180 людей взяли марки. Тоді вийшла працівниця пошти і сказала, що видадуть 400 або 500 блоків точно. Видали тільки 180 і сказали всім, що марки закінчилися.”
Переселенка з Києва Зінаїда Артеменко показала список, який склали люди, що стояли в черзі. У списку жінки – 199 людей.
“Купити марки не вдалося. Сказали, що нема, вже закінчилися. Одразу після 14 години вийшла спеціалістка з пошти і сказала: “Я подивилася ваш список, усім вистачить”. І все, ми заспокоїлися. Сказали вишикуватися в чергу, ми стали й чекали.”
23 травня близько 18-ї години до покупців вийшла директорка Тернопільської дирекції “Укрпошти” Любов Гринчишин.
“Ми продавали не блоками, тому що в нас облік йде марками. Було встановлено обмеження – в одні руки ми продавали не більше, ніж один листок F і не більше, ніж один листок V. Найбільшу кількість марок було продано на відділенні, де здійснювалося урочисте спецпогашення і, як виняток, марками торгували там цілий день. На цьому відділенні було продано 1000 аркушів марки F і 1000 аркушів V. На інші відділення ми давали їх в залежності від величини. Центральне відділення отримало на реалізацію 200 аркушів F і 200 V. Марки за вчорашній день були реалізовані. Є декілька відділень в районних центрах, які допродували ще сьогодні свої залишки”, – розповіла жінка.

Накладну людям працівники пошти не показали

“Як, якщо 180-й навіть не купив? Дивіться, ми вже скільки часу тут стоїмо, жінка просто постійно відходить від теми: запитали, скільки прийшло, скільки продали, вона просто пояснює, як продавали. Люди хочуть побачити всю документацію, накладну. Будь ласка, винесіть!”, – сказав покупець Олександр Пасіка.
Накладну людям працівники пошти не показали, тоді одна з жінок, яка стояла в черзі, викликала поліцію.
“Ми хочемо справедливості, ми хочемо знати, скільки марок було і скільки марок продано”, – каже покупець Інна Тофаль.
Тернопільський поліцейський, який прибув на місце події повідомив, що звернення громадян зафіксують.
Цікаво, що з 24 травня стартує продаж марок через Інтернет, а 27 травня продаж у відділеннях відновлять.

Джерело: Суспільне Тернопіль

П’ятимісячний синочок, уже ніколи не побачить татка: Тернопільщина поховала 26-річного Героя (ФОТО)

ЄС скасував мита на українську продукцію