Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Американський актор Алек Болдуїн під час зйомок фільму випадково застрелив операторку з України

Американський актор Алек Болдуїн під час зйомок вестерну випадково поранив режисера та операторку, яка згодом померла у лікарні. У МЗС повідомили, що жінка мала українське громадянство.

Як повідомила поліція, під час зйомок зброя, яка мала бути заряджена холостими патронами, вистрілила справжніми та поранила людей. 42-річну операторку, уродженку України, Галину Хатчінс направили літаком до міста Альбукерке, однак вона померла. Другий потерпілий — 48-річний режисер картини Джоел Соуза, він перебуває у критичному стані, передає AP.

У поліції зазначили, що наразі триває розслідування, як саме використовувалася зброя. Представник продюсерської компанії свої чергою заявив, що стався “помилковий постріл”.

Інцидент стався під час зйомок фільму “Іржа”, в якому Алек Болдуїн виступає як виконавець головної ролі та продюсер.

Виробництво фільму було зупинено. Представник Болдуїна сказав, що на знімальному майданчику стався нещасний випадок, пов’язаний з осічкою бутафорського пістолета з холостими патронами, хоча заряд без металевого снаряда навряд чи вб’є людину на помірній відстані.

Міжнародна Гільдія кінематографістів підтвердила, що смертельно поранена жінка була кінематографісткою Галиною Хатчінс.

“На цей час деталі незрозумілі, але ми працюємо над тим, щоб дізнатися більше, ми підтримуємо повне розслідування цієї трагічної події”, — йдеться в заяві президента Гільдії Джона Ліндлі та виконавчого директора Ребеки Райн.

Галина Хатчінс, випускниця Американського інституту кіно 2015 року. Уродженка України, виросла на радянській військовій базі за Полярним колом, закінчила Інститут журналістики Київського національного університету та працювала розслідувачкою в британському документальному проєкті в Європі. Закінчила дворічну програму AFI Conservatory. Їй було сорок два роки.

Алек Болдуїн випадково застрелив операторку з України під час зйомок фільму

Галина Хатчінс

Операторка мала українське громадянство

У Міністерстві закордонних справ підтвердили, що Галина Хатчінс мала громадянство України.

“МЗС України отримало підтвердження належності Галини Хатчінс, яка загинула під час зйомок фільму в США, до українського громадянства”, – повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

За його словами, українські дипломати у США з’ясовують обставини трагедії.

“Генеральне консульство України в Сан-Франциско з‘ясовує обставини та взаємодіє із американськими правоохоронцями в контексті розслідування”, – зазначив речник.

Ніколенко додав, що українські консули також встановлюють зв‘язок із рідними українки, аби надати необхідну консульську і правову допомогу.

Джерело.

Українцям доведеться вакцинуватися від коронавірусу щороку – МОЗ

Шанс зберегти історію: відому Бучацьку ратушу будуть реставрувати