Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Село, яке кілька днів тому приймало 30 тисяч людей на «Фест Господарі», має особливу історію (ВІДЕО)

Обжинки у селі Денисів Купчинецької громади вдались на славу. На відзначення давнього хліборобського свята «Фест Господар» приїхало понад 30 тисяч людей. Запросили на дійство і чимало відомих гостей.

Я хочу подякувати сьогодні тим аграріям, які доклалися до збору врожаю, а ви прекрасно розумієте, що збір врожаю – це вінець вашої річної праці. Тому велике вамспасибі за те, що ви є. Велике вамспасибі, що ви докладаєте всіх зусиль, щоби наша країна була незалежна, – зазначив Іван Чайківський, гість фестивалю, народний депутат України («За майбутнє»).

Дійсно хороше свято і хто б називав його обжинками, фестивалем, але, на мою думку, десь зараз започатковується нова традиція, новий захід, який мав би кожного року проводитися – це «Фест Господар», – відзначив Володимир Труш, голова Тернопільської облдержадміністрації.

Село Денисів має славне історичне минуле. Колись на полях Денисова, під проводом Богдана Хмельницького, козаки здобули перемогу над польським військом,  о. Йосип Вітошинський створив знаний у Західній Європі стоголосий чоловічий хор, а в 1943 році на хуторі Веснівка Купчинецької громади Романа Шухевича було обрано головою ОУН.

Село, багате своєю історією, подіями, культурою, традиціями і звичаями. Чого варта перемога Богдана Хмельницького і його війська над Польщею у 1651 році, створення Організації Українських Націоналістів зі штабом, яку якраз очолював Роман Шухевич, який боронив, захищав нашу Україну, щоб ми сьогодні, його нащадки могли з вами жити як справжні господарі на своїй Богом даній землі, – розповів Михайло Головко, голова Тернопільської облради.

Від народних депутатів, обраних від Тернопільщини, на запрошення організаторів приїхала привітати гостей фестивалю і народна депутатка України Людмила Марченко.

Я точно знаю, що День Незалежності – це одне з найвеличніших свят і тільки зараз ми почали відчувати, що саме означає ця незалежність. 30 років тому ми офіційно стали незалежними, але напевне тільки зараз відчуваємо це, обороняючи наш суверенітет, – зазначила Людмила Марченко, народна депутатка України.

Завітав на свято і очільник міста Тернополя. Під час свого виступу Сергій Надал відзначив ідейного натхненника фестивалю Івана Чайківського.

Хочу висловити слова подяки Івану Адамовичу Чайківському, народному депутатові, який вкладає, свої можливості, свою працю в українське село, в українську землю, він сьогодні допомагає відроджувати українське село, він сьогодні допомагає розвиватися бізнесу і на території Тернопільської області, – зазначив Сергій Надал, голова Тернопільської міської ради.

За заслуги перед громадою Сергій Надал вручив Івану Чайківському Почесну відзнаку Тернопільського міського голови.

Хлопчика знайшли без губ з погризаними вухами та сліди затушених цигарок: дитина зазнала тортур прямо у День Незалежності

Окупанти здійснили масштабний артилерійський обстріл Авдіївки — поранені восьмеро українських бійців