Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Нива виходить з відпуски: про підготовку, контрольні матчі і новачків

Сьгодні, 28 червня, тернопільська “Нива” виходить з двотижневої відпустки і розпочинає підготовку до нового чемпіонату України в першій лізі.

Як інформує пресслужба клубу, перше тренування команда проведе вже у понеділок, 28 червня, на клубній базі “Ватра”. Очікується, що на перегляд у “Ниву” прибудуть понад десять потенційних новачків.
У підготовчий період підопічні Ігоря Климовського проведуть 5 контрольних поєдинків з командами різного рангу: “Буковина” (Чернівці), “Агробізнес” (Волочиськ), “Рух” (Львів), “Прикарпаття” (Івано-Франківськ), ПФК “Львів”.
Розклад контрольних матчів:
“Буковина” (Чернівці) — 4 липня
“Агробізнес” (Волочиськ) — 9 липня
“Рух” (Львів) — 10 липня
“Прикарпаття” (Івано-Франківськ) — 13 липня
ПФК “Львів” — 18 липня
Наразі між клубами узгоджуються місця проведення та час початку поєдинків.
Водночас, як нам вдалося з’ясувати, фінансовий стан клубу залишається незмінним. Ниву й надалі самостійно фінансує відомий бізнесмен Степан Рубай.

Нагадаємо, що в новому сезоні кількість учасників першої ліги залишиться незмінною — 16 команд, які зіграють традиційно у два кола. Команди, що займуть 1-2 місця напряму підвищаться у класі та вийдуть до УПЛ. Також через етап плей-офф вийти у еліту зможуть команди, що посядуть 3-4 місця.

Одразу чотири команди, що посядуть 13-16 місця, залишать пПершу та перейдуть до другої ліги. А команда, що займе 12-ту позицію, зіграє етап плей-офф із командою другої ліги, яка переможе у матчі третіх місць груп А та Б. Жеребкування календаря Першої ліги заплановане на 1 липня.
Склад учасників Першої ліги сезону 2021/22:
“Прикарпаття” (Івано-Франківськ), “Нива” (Тернопіль), СК “Краматорськ”, “Полісся” (Житомир), “ВПК-Агро” (Вишневе), “Гірник-Спорт” (Горішні Плавні), “Оболонь” (Київ), “Волинь” (Луцьк), “Альянс” (Липова Долина), “Агробізнес” (Волочиськ), “Миколаїв” (команда подала заяву про виступ у Другій лізі), “Металіст” (Харків), “Кривбас” (Кривий Ріг), “Минай” (Закарпаття), ФК “Ужгород”, “Поділля” (Хмельницький).

“Пішов купатися та не повернувся”: у Тернополі втопився 19-річний хлопець (ФОТО)

“Пішла у невідомому напрямку”: на Тернопільщині пропала 2-річна дівчинка (ФОТО)