Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Нові обличчя Суспільного Тернопільщини

Продюсер Тернопільскої філії Суспільного мовлення Зоряна Биндас та менеджер Юрій Кійко  дали коментарі про те, що було зроблено і про плани на майбутнє.

Які зміни відбулись в ефірі мовника?

Продюсер філії Зоряна Биндас: “Від лютого відбулось чимало змін: запустили оновлене ранкове шоу на телебаченні, оновили графічні елементи та перебивки. Новини та погода тепер виглядають абсолютно інакше. Відбувся старт всеукраїнського проекту «Звіти наживо». Філія проводить пітчинги нових проектів, знімаємо спецпроекти до важливих дат. В роботі колективу поєднується мудрість досвідчених колег та енергія і запал юних журналістів та ведучих, які нещодавно почали роботу у філії. Окрім того, транслюємо документальні фільми, які нам надходять централізовано”.

Яка ситуація із Суспільним радіо Тернопільщини?

“Нам пощастило, адже радіо та телебачення були в одному приміщенні, яке належить нашій філії, переїжджати не довелось. Лише зробили внутрішні переміщення: звільнили деякі кабінети для того, щоб здати їх в оренду. На радіо побільшало прямих ефірів, вони стали живі, інтерактивні, динамічніші. Приємно слухати. Прямі ранкові ефіри запустили ще в грудні. Радіо пощастило і з креативною продюсеркою, і з хорошою командою, зараз вони просто вдосконалюються. Плануємо попрацювати над джинглами та перебивками, осучаснити їх, тому незабаром ми зосередимось на цьому”, — Зоряна Биндас.

Як відбувається процес керуванням філією? Як конвергується робота менеджера і продюсера?

Робота філії чітко розділена: творчий напрямок не втручається в менеджерські питання і навпаки. Менеджер та продюсер виявились однодумцями в багатьох питаннях.
Юрій Кійко, менеджер Тернопільскої філії Суспільного: “Ще жодного разу між нами не виникали суперечки. Так, інколи продюсер може допомогти шукати водіїв, а менеджер може порадити щось по організації роботи творчих працівників, але це просто взаємопідтримка. Така модель роботи мені здається дуже виправданою: менеджер не втручається в творчу роботу, продюсер не працює над господарською чи технічною частиною. Крім того, мені здається, що на філії згуртувалась команда людей з передовим мисленням, сміливістю до експериментів та творчим баченням. Це вже відчутно”.

Яка ситуація із пітчингами? Як вдається функціонувати в умовах недофінансування?

“На пітчинг подали 4 проекти. Один ще не захищали, один в процесі, проект «Люди» незабаром почнемо втілювати в життя. Через недофінансування найбільше відчувається проблема з технікою: не вистачає сучасних камер, пультів, а також гостро стоїть питання відсутності суфлера. В радійній апаратній стоїть пульт 1986 року. Чимало працівників використовують свою техніку: від камер та ноутбуків, до мобільних телефонів. Колектив Тернопільської філії ставиться до Суспільного, як до чогось більшого, ніж до звичайної роботи”, — зазначила Зоряна Биндас.

Які позитивні зміни вдалось реалізувати?

Студію ранкового шоу оновили в лютому, у планах – створення студії «Теми Дня». Постійно вдосконалюємо та оновлюємо студію випуску новин. “Якби було фінансування, ми б оновили все докорінно, але оскільки такої можливості немає, намагаємось точково покращувати вигляд.

Зараз експериментуємо з екскурсіями, хочемо зробити їх систематичними, але поки не вистачає людського ресурсу. Двері на Суспільне в Тернополі завжди відчинені

 

Прокурори на службі Московського патріархату?

Концерт Потапа у Тернополі скасували