Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

За що депутати билися в Тернопільській обласній раді (ВІДЕО)

Сесійне засідання Тернопільської обласної ради 5 червня завершилося скандалом.

Після кількагодинних дискусій депутати не змогли затвердити зміни до перспективного плану формування територій громад Тернопільської області. Предметом суперечок стала карта-схема створення громад навколо Тернополя. Ні один із 5 запропонованих варіантів рішення не набрав необхідної кількості голосів.
Отож кілька сотень мешканців навколишніх сіл, які прийшли на сесію захищати своє право на створення Білецької, Підгороднянської, Великоберезовицької, Настасівської та Великобірківської громад, вчинили обструкцію керівництву обласної державної адміністрації та обласної ради. Неприємні слова та вигуки звучали на адресу керівників області.
«Перепало на горіхи» також двом двом найбільшим фракціям – Блоку Петра Порошенка та «Свободи», які попередньо мали намір голосувати проект рішення, що передбачав включення частини сіл до Тернопільської міської громади.

Місцеві ЗМІ пишуть, що емоції людей майстерно «підігрівав» народний депутат з Радикальної партії Ляшка Ігор Мосійчук, який перетворив засідання у розбір стосунків з депутатами з ВО «Свобода». Кілька разів сутички Мосійчука з обласними депутатами зупиняли бійці спецпідрозділів Нацполіції.
Проте у змаганні за радикальність 5 червня переміг перший заступник голови обласної ради Василь Деревляний, який закликав депутатів розпочати процедуру розпуску обласної ради.
Так і не домовившись, депутати розійшлись, а розгляд «гарячого» питання перенесли на п’ятницю 8 червня.
Світлана Дяченко

В  уряді хочуть бачити рух коштів на банківських рахунках отримувачів субсидій

У лісі поруч з Чорнобилем масштабна пожежа