Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Хлібороби Тернопільщини підтримали аграріїв всієї країни (фото)

Попереджувальний страйк провели 18 грудня аграрії України. Тернополяни підтримали своїх колег на Хмельниччині.

«Подарунок» від влади аграрії отримали з прийняттям бюджету, де 180-ю поправкою ліквідовують повернення ПДВ за окремі олійні культури. – пояснює керівник секретаріату Агарної партії Тернопільщини Володимир Мужевич. – Це вкотре вимиває обігові кошти у сільгоспвиробників, які сьогодні виконують соціальну функцію на селі – створюють робочі місця, наповнюють місцеві бюджети, розвивають інфраструктуру, допомагають соціально незахищеним верствам населення».

За словами страйкарів, вони хочуть, щоб їх почули, щоб державними мужами правив здоровий глузд, а не бажання знищити середній клас на селі.

«В нас забрали обіцяні дотації і підтримку. Більше того, проголосувавши 180 поправку, забрали повернення ПДВ при експорті. Це навіть не скасування спецрежиму, грубе порушення норм міжнародної торгівлі, це – чистий «беспредєл», такого навіть не було за часів «проффессора». В результаті агропідприємства недоотримають кошти і як наслідок: зменшення заробітної плати, зменшення орендної плати, зменшення фінансування соціальної сфери. В нас третій рік поспіль системно знищують середній клас аграріїв. Це «вдячність» влади за те, що до цього часу аграрії підтримують армію і стримують агресора», – емоційно відреагував голова Всеукраїнської аграрної ради Андрій Дикун.

Аграрії вимагають внести в порядок денний та проголосувати законопроект 7403, розроблений фахівцями для підтримки галузі та відновити автоматичне повернення ПДВ, відмовившись від ручного управління цим процесом.

У Тернополі діти створювали ексклюзивні ялинкові прикраси (фото)

На Тернопільщині поліція активно розшукує жінку з родимкою на щоці (фото)