Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині завершилася призовна кампанія

Військомати завершили осінній призов на строкову службу в 2017 році.

Як повідомляє управління персоналу командування Сухопутних військ ЗСУ, комісаріати призвали та направили до військ (сил) 12 460 осіб.
До Збройних сил України скерували 8 360 осіб, до Національної гвардії України – 3 500, Державної спеціальної служби транспорту – 600.
“Військові комісаріати виконали державне завдання на 100%”, – ідеться у повідомленні.
Під час призовної кампанії протягом жовтня-листопада на строкову військову службу призвали чоловіків 1997-1990 років народження віком 20-26 років.
“Строковики проходитимуть службу у всіх регіонах України, за виключенням зони проведення антитерористичної операції”, – наголосили в командуванні.
Штаб зазначає, що основним завданням під час призову було недопущення “зниження якісної характеристики призовників”. “На укомплектування Збройних сил України та інших військових формувань відправлялися призовники, придатні за станом здоров’я, рівнем освіти та морально-діловими якостями”, – прокоментували в управлінні персоналу.
Командування зазначає, що “процес комплектування частин та з’єднань призовниками тривав без збоїв та відповідно до визначених планів і графіків відправлення, а головною запорукою успішного проведення цьогорічного призову стала злагодженість дій усіх відповідальних за призов посадових осіб та нагляд громадськості”. Водночас, визнає, що “проблеми з тими, хто уникає строкової служби у війську не бракує”.
Відсоток неявки до комісаріатів склав біля 70%, і з цього числа третина призовників перебуває у розшуку. Командування наголошувало, що, згідно з законодавством, представники військових комісаріатів “мають право вручати повістки будь-де”.
Джерело: Збруч

На дорозі Тернопіль-Рівне збили жінку

Суд підтвердив обмеження руху для вантажного транспорту у селі поруч зі скандальним кар’єром на Тернопільщині