Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі планують зірвати концерт Бабкіна?

У Тернополі громадські активісти все ж можуть зірвати перенесений Сергієм Бабкіним концерт. 

Раніше Галас вже писав про те, що у Львові активісти зірвали виступ українського виконавця Сергія Бабкіна, який гастролював у Росії. У зв’язку з цим виконавець переніс виступ в Тернополі на сьогодні, 9 жовтня.

Проте не виключено, що концерт може не відбутися. Так, на сторінці ГО “Сильна Галичина” з’явилося повідомлення про можливе блокування виконавця.

“СПІЛЬНА ЗАЯВА “НАЦІОНАЛЬНОГО КОРПУСУ”, “ПРАВОГО СЕКТОРУ”, “СОКОЛУ”, “МНК”, “СИЛЬНОЇ ГАЛИЧИНИ”.

Мистецтво – це душа народу. Митці – його совість.

Дуже важливо, аби в часі великих випробувань митці крокували пліч-о-пліч зі своїм народом, розділяли його трагедії та тріумфи.

Ми, націоналістичні організації Тернополя – ПП ТОО«Національний корпус», НВР «Правий сектор», ВМГО «Сокіл», ВМГО «Молодіжний націоналістичний конгрес», ГО”Сильна Галичина”, завжди відстоюємо послідовну та принципову позицію: проводити в Україні концерти артистів, які співпрацюють із нашим ворогом, – недопустимо.

Саме тому ми висловлюємо свій протест та зневагу з приводу чергового всеукраїнського туру Сергія Бабкіна, та, зокрема, його виступу у м. Тернополі, попередньо запланованого на шосту годину вечора у понеділок, 9 жовтня, у Тернопільському обласному академічному драматичному театрі імені Тараса Шевченка.

Від самого початку збройного україно-російського протистояння Сергій Бабкін займав пристосувальницьку, безхребетну позицію. Так, у 2014 році співак зі скандалом провів концерт у анексованому Криму, у 2016 – 2017 роках – близько десяти (!!!) концертів у Росії: Воронеж, Нижній Новгород, Казань, Москва, Санкт-Петербург… При цьому артист цинічно заявляє про те, що він «поза політикою» та «проти війни», не усвідомлюючи, що, співаючи для вбивць, також заплямовує свої руки кров’ю.

Митець – це людина, яка покликана бути моральним авторитетом народу. А тому відповідна позиція Сергія Бабкіна є недопустимою. Неможливо бути аполітичним в часі війни. Навіть якщо ви не цікавитеся політикою, політика все одно зацікавиться вами, а кожен незроблений вибір – це вибір також. Мистецтво повинно бути гранично правдивим. Натомість дехто робить його гранично вигідним, не гребуючи культурною проституцією та бізнесом на крові своїх співвітчизників.

Виступи Сергія Бабкіна – це зневага до усіх, хто відстоював та відстоює територіальну цілісність і незалежність нашої держави. Його непоодинокі концерти в Росії та у Криму ми розцінюємо не інакше, як прояви сепаратизму та діяльність на користь агресора. Зі зброєю в руках боронячи державні кордони, ми не можемо допустити поразки на культурному фронті.

З огляду на це, ми наполегливо закликаємо організаторів відмінити запланований у Тернополі концерт до з’ясування чіткої політичної позиції Сергія Бабкіна. Такою позицією має бути публічне визнання Росії агресором щодо України, а також публічне визнання анексії Росією територій Донеччини, Луганщини та Криму.

В іншому випадку залишаємо за собою право діяти в інтересах українського народу та держави. Не дозволимо нікому плямити честі, ні слави нашої нації”, – йдеться у повідомленні.

Зазначу, що після того, як у Львові активісти зірвали виступ, на своїй сторінці у соцмережі Сергій Бабкін заявив, що не має ніякого відношення до політики.

Христина Слота

У Тернополі з’явився ще один незвичний тролейбус

У Тернополі авто з мигалками потрапило у ДТП (ФОТО, ВІДЕО)