Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі з’явився ще один незвичний тролейбус

Вже кілька днів вулицями Тернополя їздить незвичний тролейбус, а саме – “Тролейбус щастя”.

– Коли ми їхали перше коло після оформлення, заходили люди на масиві «Дружба» після роботи і почали читати з усмішкою написи на спинках крісел перед собою і перед колегами. Говорили, що кожного разу потрібно сідати на інші місця і читати інші репліки, – розповідає «Тернополянам» координатор соціального проекту Галина Полюга.

Його оформленням займалися працівники та студенти Тернопільського національного педагогічного університету двох факультетів: хіміко-біологічного та фізичного виховання у співпраці з комунальним підприємством «Тернопільелектротранс».

Декорації та прикраси студенти виготовляли власноруч. Згодом всі разом в депо вони оформляли тролейбус.

– Біля кожних дверей ми розмістили мішечки наповнені пахучими травами, на спинках крісел смішні ілюстровані вислови, над вікнами вставили корисні поради, наприклад «Корисні і шкідливі продукти для очей». На моніторі телевізора інколи будуть транслювати коротенькі відео на цю тематику: що думають діти садочку №2 про здоров’я, – каже організаторка.

Наразі містом курсує не один «Тролейбус щастя». На вулицях міста можна побачити тематичні тролейбуси:  «Сім кольорів щастя», «Україна Єдина», «Україно моя вишивана», «Веселих свят», «Тернопіль романтичний». Також проїхатися можна «раритетним» тролейбусом «Ретро». Це стара машина – «Skoda 9Tr» 1982 року, яку перетворили в ексклюзивний транспорт Тернополя.

Нагадаємо, що цей проект створила кафедра інформатики ТНПУ ім. В. Гнатюка. Він змагався за звання найкращого соціального проекту України. Перший оформлений тролейбус на тему «Сім кольорів щастя» виїхав оздоблений на маршрут 24 травня 2014 року.

Тернопільські спортсмени відзначилися на Всеукраїнському турнірі

У Тернополі планують зірвати концерт Бабкіна?