Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Децентралізація: правда про зміни

Про позитиви й негативи фінансової децентралізації розповідає Te.News.
 


Децентралізація – це те явище, яке захопило не лише Тернопільщину, а й всю Україну. Проте мало хто знає, що ж насправді за цим приховується. Спробуємо проаналізувати, що насправді стоїть за децентралізацією по-київськи.

Вперше про те, що Київ почав активно «догодовувати» міста, заговорив ще у 2015 році тодішній прем’єр Арсеній Яценюк. Щодо Тернополя тоді прозвучала цифра у понад 150 мільйонів гривень додаткових надходжень у місцевий бюджет.

Ці гроші з’явились у зв’язку із тим, що ввели нові види податків. Все зрозуміло центральна влада прямо натякала: ось кому Ви маєте дякувати за все добре, що відбувається у Тернополі. Лише за І квартал 2016 року Тернопіль отримав додатково 113 мільйонів гривень за рахунок податків, які з центрального бюджету перейшли у місцевий. Ще краща ситуація у 2017 році. Так у І кварталі 2017 року бюджет Тернополя отримав додатково більше 140 мільйонів гривень.
Однак поряд з цим уряд повісив на місцеве самоврядування додаткові витрати. Це витрати на утримання закладів спорту, закладів культури, закладів соціального спрямування. Наскільки виграшним виявився баланс можуть судити лише фахівці в галузі фінансів. Було б цікаво почути їхню думку.

Для завершення ремонту дамби немає фінансування

Найкращі весільні фотографії року (ФОТО)