Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Через непогоду на Тернопільщині перенесли фестиваль

Фото зі сторінки Алли Соколовської

Традиційний фестиваль стрілецької, повстанської та сучасної патріотичної пісні «Дзвони Лисоні» у зв’язку з несприятливими погодніми умовами змінив місце дислокації.

Фото зі сторінки Алли Соколовської

Урочистості з нагоди відзначення 101-річниці боїв на горі Лисоня перенесені в районний будинок культури. Про це у Facebook повідомила Алла Соколовська.
У рамках проведення ХІІ фестивалю заплановане клубне погашення календарним штемпелем поштових карток – «Меморіальний комплекс Українським Січовим Стрільцям на горі Лисоня» – «Лисоня 1916-2017».
Окрім того, бережанці та гості міста зможуть побачити низку мистецьких заходів, які організовує Бережанський краєзнавчий музей. Серед них: інсталяція «Пресова кватира», демонстрація відеороликів: «Лисоня – 100», «Відкриття пам’ятного знаку «Хоробрий угорський солдат».
Нагадаємо, що нещодавно працівники Львівського меморіально-пошукового підприємства «Доля» спільно із партнерами Тернопільским «ОАСУ Подільська археологія» виявили масове санітарне військове поховання. За віднайденими артефактами вдалося з’ясувати, що тут поховані вояки різних воюючих сторін – військові Австро-Угорської монархії, німецької кайзерівської та російської імперської армій. За попередніми даними, в чотирьох розкопаних ямах знаходиться понад 50 людських останків.

У Бучачі в ДТП загинув високопосадовець. Водій зник з місця аварії (ФОТО)

«Нива» у Вишнівці приймає гостей з Хмельницького