Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Школярів Зборівщини навчали виживати в дикому полі

12 вересня у місті Зборові відбувся військово-патріотичний вишкіл для молоді. Навчання відбувалося на території ЗОШ І-ІІІ ст. No1 цього міста. 

У заході брали участь активні школярі старших класів з усього Зборівського району, а проводив тренування вже вкотре інструкторський склад вишколу «Захисти свій дім», заснований Миколою Більчуком в умовах проекту «Дике поле».

Вишкіл тривав весь день. Розпочалося навчання з Гімну України. Учні були поділені на три рої, кожен з яких мав свого наставника. Розминка та бадьорий марш-кидок задали хорошого настрою всім учасникам. Далі навчання було ще серйознішим: заняття з психологічної підготовки, основи рукопашного бою, вогнева підготовка, майстер-клас по збиранні й розборці автомата, основи ножового бою, стіна вогню. Не забули інструктори й про патріотичне виховання – виховні розмови та лекції з історії України проводив організатор проекту Микола Більчук.

Школярі показали неймовірну силу духу, хорошу фізичну підготовку, і що найголовніше – бажання навчатися і патріотично загартовуватись.

Кульмінацією заходу стали стрільби, які проводились у тирі школи. Кожен учасник мав змогу поцілити в мішень з ПМ чи українського Форта під пильним наглядом інструкторів вишколу. Перед стрільбами кожен учень повинен був продемонструвати знання правил поводження з вогнепальною зброєю.

Під кінець діти не хотіли відпускати тренерів. За словами Ігоря Яворського, це не останній вишкіл на території Зборівщини.

Олександра Баліцька

Фото Павло Цицорін

Треба докорінно змінити стратегію закінчення війни в Україні, – Юлія Тимошенко

Cтудентським активістам розповіли як не потрапити в халепу